Watersportverbond - KNWV

Toekomstplan Watersportverbond aangenomen

woensdag 24 november 2010

Ledenvergadering Watersportverbond Afgelopen zaterdag vond de
ledenvergadering plaats van het Watersportverbond. Op de agenda stonden het toekomstplan, meerjarenplan 2011-2012 en de begroting.

Allereerst gaf voorzitter Hugo Snoekc tijdens de opening van de vergadering in vogelvlucht weer wat het Watersportverbond de afgelopen jaar bereikt heeft.

Bestuurslid communicatie & marketing Joop Simmers presenteerde vervolgens het Toekomstplan en het Meerjarenplan 2011-2012 waarin het toekomstplan is uitgewerkt in concrete werkzaamheden rond drie speerpunten goed bestuur, zichtbaarheid en samenwerking.

Bekijk hier de presentatie van het Toekomstplan (hiervoor heeft u Flash nodig):

De begroting voor 2011 met een doorkijkje naar 2012 werd toegelicht door penningmeester Bert Slob. Met een aantal opmerkingen zijn de drie plannen aangenomen door de vijftig verenigingen die vertegenwoordigd waren.

Taskforce
Verder zijn tijdens de vergadering de bevindingen van de Taskforce besproken over de huidige en veronderstelde verdeling van de
contributie tussen de verschillende sectoren van het verbond. De meningen van de aanwezige verenigingen over dit onderwerp waren verdeeld. Het bestuur gaat nader onderzoek doen naar deze
contributietoedeling en hierover in de najaarsvergadering van 2011 een voorstel te doen. Het bestuur wil hiermee de ontstane onrust wegnemen.

Benoemingen
Tijdens de vergadering is Jos Spijkerman als nieuw lid benoemd van de Zeilraad, Guus Moes werd daarin herbenoemd. Meindert de Jong heeft zijn tweede termijn in de Controleraad gekregen, en de bestuursleden Willem Dekker (Toervaren) en Peter Goosen (secretaris) werden ook herbenoemd voor nog een termijn.

Gouden verbondsspeld voor Martin Loos
Hugo Snoekc speldt Martin Loos de Gouden Verbondsspeld op Martin Loos kreeg uit handen van Hugo Snoekc de Gouden Verbondspeld uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor het Watersportverbond. âUw inspanningen hebben zich altijd gericht op het behouden van een goed evenwicht tussen mens en natuur, tussen economie en omgeving, tussen veiligheid en durf, tussen varen en droogvallen. Veel van uw inspanningen zijn zichtbaar aanwezig. Denk maar aan de betonning van de kleinere geulen en de bemensing van de vuurtorens. Alhoewel u reeds eerder een onderscheiding van de NNWB heeft mogen ontvangen voor uw werk op het Wad is het een genoegen om u bij uw afscheid de Gouden Verbondsspeld te mogen uitreiken", aldus Snoekc tegenover Loos.

De vergaderingen voor volgend jaar zijn vastgelegd:

* Jaarvergadering: maandagavond 23 mei 2011

* Najaarsvergadering: zaterdag 19 november 2011.

In de rondvraag bedankte erelid Jaap Brinksma de bureaumedewerkers en het bestuur voor hun inzet in het afgelopen jaar. Om kwart over drie sloot Hugo Snoekc de vergadering, waarna men onder genot van een borrel nog na kon praten.