Rijksoverheid


Prijs voor rijksoverheid.nl

Nieuwsbericht | 25-11-2010

Rijksoverheid.nl heeft de IPv6 Award behaald in de categorie overheid. De prijs is een onderscheiding van de Nederlandse TaskForce IPv6. Dit nieuwe internetprotocol, IPv6, biedt de oplossing voor het opraken van de internetadressen.

IPv6 is een nieuwe versie van het Internet Protocol, een protocol voor het verzenden van data op internet. Het Rijk wil haar websites voor iedereen bereikbaar maken. Dat betekent toegankelijk bouwen en schrijven, maar ook bereikbaar zijn via IPv6. Rijksoverheid.nl is gemaakt volgens dit nieuw protocol.

Van IPv4 naar IPv6

De prijs is een initiatief van de TaskForce IPv6. Deze taskforce heeft de IPv6 Awards in het leven geroepen om voorlopers te belonen en tegelijkertijd aandacht te vragen voor de noodszakelijke overstap naar IPv6.
Het is dan ook belangrijk dat Nederlandse bedrijven, overheden, internetproviders, universiteiten, hogescholen en ook particulieren zich bewust zijn dat de overstap noodzakelijk is en dat zij snel maatregelen moeten nemen om deze overstap mogelijk te maken. 14 van de 30 kandidaten werden genomineerd. Bij het selecteren van de genomineerden heeft de jury gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact.
Rijksoverheid.nl krijgt de prijs onder andere vanwege zijn voortrekkersrol bij de overheid. De opgedane kennis wil rijksoverheid.nl graag met andere overheden delen.

Verantwoordelijk ministerie


* Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie