Gemeente Purmerend

Aanmelden voor tweede kennismakingstijdvak Spurd-JeugdSportPas

25 november 2010

Persbericht van Spurd

Spurd

Maandag 15 november opent de aanmeldingsperiode voor het tweede tijdvak Spurd-JeugdSportPas (JSP) van het schooljaar 2010-2011. Basisscholieren kunnen met de JSP voor vijf euro kennismaken met een sport of sportieve activiteit in vooral Purmerend. In het tweede tijdvak is er keuze uit 24 sporten. Aanmelden kan met een digitaal formulier op de website van sportorganisatie Spurd.

Het tweede kennismakingstijdvak loopt vanaf 3 januari tot en met 20 februari 2011. Een kennismaking met een sport via de Spurd-JeugdSportPas bestaat uit een cursus van meestal vijf wekelijkse lessen. De digitale aanmelding moet uiterlijk zondag 28 november 2010 door Spurd zijn ontvangen. Voor in het tweede tijdvak is er keuze uit 24 sporten met in totaal 37 cursussen. Betaling van de EUR 5,00 voor de JSP kan alleen door het verlenen van een eenmalige machtiging tot incasso aan Spurd.

In de eerste twee maanden van 2011 zijn er zes nieuwe sporten en sportieve activiteiten: duiken, fit for you, gymnastiek, jazz-show/streetdance, korfbal en schermen. De overige 19 zaten ook in het aanbod van het eerste kennismakingstijdvak. Uitgangspunt is dat sportief bewegen altijd leuk is.
Het oorspronkelijke aanbod telt overigens één sport minder, kobudo is vervallen. Voor kinderen met overgewicht is er Fit for you, een cursus met een combinatie van fitness, yoga en zelfverdediging. De personal trainer werkt met de jonge cursisten aan uithoudingsvermogen, weerbaarheid en afvallen.

Opvallende flyer

Aan het begin van het schooljaar kregen alle leerlingen van de basisscholen in Purmerend in de klas een opvallende flyer over de Spurd-Jeugdsportpas 2010-2011 uitgereikt. De informatie over de cursussen van de verschillende sporten en sportieve activiteiten is alleen digitaal beschikbaar op de website van Spurd, www.spurd.nl. Voor elke periode geven de kinderen zich apart op. Wie vragen heeft over de JSP neemt contact op met Spurd, sportpas@spurd.nl of (0299) 418 100.

630 kinderen gestart in eerste kennismakingstijdvak Voor het eerste kennismakingstijdvak ontving Spurd 679 aanmeldingen, 630 kinderen zijn door Spurd geplaatst bij een van de 54 cursussen. Het lukte enkele sportaanbieders overigens extra cursussen te organiseren om aan de grote vraag te voldoen.