Samenwerkingsovereenkomst INCAS3 en Universiteit van Saskatchewan

25/11/2010 14:30

INCAS'

Saskatoon (Canada) - 25 november 2010

Peter MacKinnon, President van de Universiteit van Saskatchewan, en Heinrich Wörtche, Wetenschappelijk Directeur van INCAS3, zullen vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen die de basis legt voor toekomstige samenwerking op het gebied van milieubewakingssystemen en uitwisseling van studenten tussen beide instituten.

Het onderzoek in het kader van deze overeenkomst richt zich in het bijzonder op de ontwikkeling van grootschalige, uiterst nauwkeurige en betrouwbare cognitieve sensorsystemen voor milieu- en kerncentralebewaking.

Eerdere samenwerking tussen INCAS3 en de Universiteit van Saskatchewan, samen met de Northwest Nations Education Council (NNEC), leidde tot de ontwikkeling van milieubewakingssystemen om de water- en luchtkwaliteit te meten met als doel de jongeren van de oorspronkelijke (Indiaanse) bevolking van Canada hierover te onderwijzen. Studenten van het NNEC-project zullen een powwow-dans opvoeren bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.

"Deze gebeurtenis onderstreept de geweldige samenwerkingsverbanden die we wereldwijd hebben", zegt MacKinnon. "Deze leveren een significante bijdrage aan ons onderzoek, maar ze bieden ook ongelooflijke kansen voor onze studenten en studenten in andere gemeenschappen, zoals blijkt uit het project met Northwest Nations Education Council."

Speciale gasten die bij de ondertekening aanwezig zullen zijn, zijn: Wim Geerts, de Nederlandse ambassadeur in Canada, Johannes Vervloed, de Nederlandse consul-generaal van Vancouver, en honorair consul, Judie Dyck.

Wim Geerts is enthousiast over deze samenwerking: "Ik ben zeer tevreden met de samenwerking tussen het Nederlandse technologie-instituut INCAS3 en de deskundige universiteit van Saskatchewan. Op deze manier wordt de ontwikkeling en het gebruik van sensortechnologie verder gestimuleerd. En daar bovenop krijgt de oorspronkelijke bevolking van Canada training om zich de technologie eigen te maken." Dit biedt voor hen de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hun leefmilieu, en op die manier grip te krijgen op het tot stand brengen van een zo prettig mogelijke leefomgeving.

Over de Universiteit van Saskatchewan

De Universiteit van Saskatchewan is gevestigd in Saskatoon, Canada. Er studeren 20 000 studenten in 14 faculteiten en 3 graduate schools. De universiteit ontving in 2008-2009 meer dan $170 miljoen onderzoeksinkomsten, goed voor 22 percent van het totale inkomen van de universiteit. Tezelfdertijd brachten nieuwe technologieën als resultaat van innovatief onderzoek de universiteit bijna $6 miljoen op aan vergunningen en royalty-inkomsten.

Over INCAS3

Het in Assen gevestigde INCAS3 is in 2008 opgericht om de brug te slaan tussen de fundamentele kennis en de praktische toepasbaarheid van sensoren en sensorsystemen. Het is een zelfstandig, non-profit onderzoeksinstituut dat snel en flexibel kan inspelen op de vragen die het krijgt, mede door zijn sterke netwerk. Het onderzoek wordt uitgevoerd door promovendi en postdocs in combinatie met een team van excellente ingenieurs.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.incas3.eu


Noot voor de redactie: