Senternovem

25-11-2010 |

Informatie Duurzaam Inkopen naar PIANOo.nl

Duurzaam inkopen is inmiddels voor de meeste overheidsinkopers een normaal onderdeel van het werk. Om de overheidsinkoper beter te bedienen, is vanaf begin december alle informatie over duurzaam inkopen te vinden op de site van PIANOo en niet meer op de site van Agentschap NL. Zo hoeven overheidsinkopers niet op meerdere plekken te zoeken naar de voor hen relevante informatie.

Informatie over duurzaam inkopen staat nu nog op agentschapnl.nl/duurzaaminkopen. Vanaf 7 december is deze te vinden in het dossier Duurzaam inkopen van PIANOo. Het gaat dan om informatie over milieucriteria, sociale voorwaarden, `social return', praktijkvoorbeelden en instrumenten voor duurzaam inkopen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Agentschap NL werken op dit moment aan het overzetten van alle informatie.

Geen beleidsinformatie
Het dossier Duurzaam Inkopen op de PIANOo-site bevat straks informatie die primair bedoeld is voor de overheidsinkoper. Beleidsinformatie zoals behandeling van voortgangsrapportages in de Tweede Kamer wordt niet op de PIANOo-site gezet. Die blijft vindbaar op Rijksoverheid.nl. Ontwikkelingen in het actualiseren van de criteriadocumenten blijven op de site van Agentschap NL.

Nieuwsbrief
De nieuwsbrief Duurzaam Inkopen van Agentschap NL verdwijnt. Op 7 december verschijnt het laatste nummer. PIANOo neemt vanaf dan informatie over duurzaam inkopen op in de tweewekelijkse PIANOo-Alert.

Dossier Duurzaam Inkopen
Het dossier Duurzaam Inkopen is een mooie aanvulling op de nieuwe website van PIANOo. Hierop wil PIANOo de overheidsinkoper zo compleet mogelijk voorzien van informatie en voorbeelddocumenten over het complete inkoopproces.