Politie Flevoland

Woninginbraken en overvallen opgelost

Lelystad, 25-11-2010 o Het woninginbrakenteam van politie Flevoland heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het oplossen van een aantal woninginbraken en overvallen. In totaal zijn er 7 verdachten aangehouden, waarvan er nog 6 vast zitten, in voorlopige hechtenis.

10 woninginbraken en 2 overvallen

Het team kwam drie verdachten, van 16, 17 en 18 jaar, allen uit Biddinghuizen, op het spoor na een getuigenverklaring. Alle drie verdachten hebben betrokkenheid bekend bij meerdere woninginbraken en overvallen. Het gaat om een overval op een woning aan de Melkweg in Dronten op 14 april 2010 en een overval op een winkel in Swifterbant op 10 maart 2010.

De woninginbraken vonden plaats in de periode december 2009 tot juli 2010. Het betrof 9 woninginbraken in Biddinghuizen en 1 in Lelystad. Overigens, bij 6 van de 10 woninginbraken is het bij een poging gebleven en is er niets gestolen.

5 woninginbraken en 2 diefstallen van een portemonnee

9 september zijn een 38-jarige man en een 30-jarige vrouw uit Lelystad op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak in Dronten aan de Leizijde. Nader onderzoek wees uit dat zij ook betrokken zijn bij vier woninginbraken in Lelystad, diefstal van een portemonnee in een winkel in Lelystad en diefstal van een portemonnee in een trein. Beide verdachten zitten momenteel nog in de 90 dagen gevangenhouding.

Meerdere woninginsluipingen en woninginbraken

De zaak van de 84-jarige vrouw die een aantal maanden geleden slachtoffer is geworden van insluipers in haar woning, waarbij sieraden, een bankpas werden gestolen en de pincode ontfutseld, is opgelost. Op 1 en 2 november hield het woninginbrakenteam een 39-jarige vrouw en een 27-jarige man, beiden afkomstig uit Lelystad aan.

De 27-jarige man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een vergelijkbare woninginsluiping in Dronten op 17 mei aan de Marsweg en een woninginbraak op 1 januari aan de Archipel in Lelystad. Ook wordt hij verdacht van soortgelijke misdrijven in de regios Gooi en Vechtstreek, Kennemerland en Gelderland-Midden.

De 39-jarige vrouw is inmiddels heengezonden. De 27-jarige man zit in voorlopige hechtenis.