RAI Vereniging tevreden over monitoringsrapportage NSL

25/11/2010 14:54

Rai Vereniging

Jarenlang werd het wegverkeer gezien als de grootste veroorzaker van fijnstof. Nu blijkt uit de eerste monitoringsrapportage over de voortgang van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) dat dit niet langer het geval is.

In een eerste reactie geeft algemeen voorzitter Roelf H. de Boer aan dat deze conclusie hem zeer tevreden stemt: "Wij zijn content en constateren tevreden dat onze industrie waarmaakt wat wij al jaren betogen; auto's worden schoner, de stimulering door middel van subsidies op roetfilters werkt en ook de Nationale

Sloopregeling heeft haar steentje bijgedragen aan de vermindering van de uitstoot van fijnstof. De innovatiekracht van onze industrie heeft er voor gezorgd dat de luchtkwaliteit in Nederland sterk is verbeterd."

"Ten aanzien van de uitstoot van stikstof (NO2) werkt de industrie hard aan innovaties en oplossingen die tot een sterkere reductie moeten bijdragen dan tot nu toe gerealiseerd is", vervolgt De Boer zijn betoog. "De aanstaande Euro 6 subsidie voor personenauto's is een goede stap in die richting. Zodra er voldoende Euro VI vrachtwagens op de markt beschikbaar zijn, zijn we ook voor deze categorie voor een doeltreffende subsidieregeling."

"RAI Vereniging heeft haar steentje ruimschoots bijgedragen aan de geconstateerde reducties van fijnstof en stikstofoxiden door haar bijdrage aan het roetfilterconvenant voor bestelwagens, haar sterke lobby voor de Euro 6 stimulering in de BPM en de subsidie van de installatie van retrofit roetfilters. Daar mogen we best trots op zijn", sluit De Boer zijn reactie af.

Einde bericht





http://www.raivereniging.nl