Gemeente Dongen

Nieuwe indeling dorps- en wijkraden

Publicatiedatum: 25-11-2010

Er is een nieuwe wijkindeling gemaakt voor de dorps- en wijkraden. Op de plattegrond ziet u de nieuwe indeling van de wijken.

Het college van burgemeester en wethouders wil graag dat alle inwoners met plezier in Dongen wonen en werken. Dongen moet leefbaar zijn. Het beleid van het gemeentebestuur is er dan ook op gericht de leefbaarheid in Dongen op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de dorps- en wijkraden.

In iedere wijk of kern in de gemeente is een wijkraad of dorpsraad actief. Zij brengen gevraagd en ongevraagd advies uit aan het college met betrekking tot zaken die de leefbaarheid onder druk zetten of die de leefbaarheid kunnen verbeteren. Zij zijn immers degenen die bewonersexpertise hebben op het gebied van de leefbaarheid in de wijk of in het dorp.

Het is dus van belang dat u tekortkomingen in uw wijk doorgeeft aan uw dorps- of wijkraad. Mocht u zaken aantreffen in uw wijk die de leefbaarheid in de wijk nadelig beïnvloeden of hebt u ideeën die de leefbaarheid kunnen bevorderen, neemt u dan contact op met de wijkraad in uw wijk.

Meer informatie
Voor meer informatie over de verschillende dorps- en wijkraden kunt u terecht bij een van de medewerkers van de dienst BIM, cluster leefbaarheid. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14 0162.