Gemeente Zijpe


Canon van de Zijpe gepresenteerd
Geert van Dijk en Anke van Loo

Op woensdag 24 november 2010 is de âCanon van de Zijpeâ gepresenteerd. In 40 vensters heeft wijlen Frank van Loo de teksten gemaakt voor dit mooi uitgevoerde boek. Er waren veel genodigden bij de presentatie van het boek aanwezig.

Geert van Dijk, voorzitter van de commissie Zijper museum, opende de bijeenkomst. Hij stond stil bij het tot stand komen van het boek. Hij roemde het vele werk, dat Frank van Loo voor het museum heeft gedaan, de enorme productie aan publicaties die van zijn hand zijn verschenen en zijn betrokkenheid bij het maken van de Canon. Helaas heeft hij de presentatie niet meer mee mogen maken. Verder was hij zeer verheugd over de medewerking van de gemeente.

Anke van Loo en Gonno Leendertse gaven vervolgens een schets van de 40 vensters. Zij maakten met hun presentatie, de aanwezigen nieuwsgierig. Hoe zou het boek er uit zien en wat is er allemaal beschreven. Hierna overhandigde Geert van Dijk het eerste exemplaar aan Anke van Loo. Tevens kreeg wethouder Ben Blonk een boek en was er een exemplaar voor Gonno Leendertse.
Linda van der Gulik, communicatieadviseur van de gemeente, kreeg bloemen en een boekenbon omdat zij het boek heeft ontworpen.

Vele aanwezigen spoedde zich naar een tafel, waar de boeken gereed lagen om gekocht te worden. En dat is ook gebeurd. Het boek is vanaf heden te koop in het Zijper museum. Voor ⬠9,-- heeft u in 40 vensters een prachtig beeld van de Zijpe.
Â

Anke van Loo Boek 'Canon van (de) Zijpe'