Rijksoverheid



1
a

25 november 2010
Beleidsdebat mbo

Uw commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschapsbeleid heeft in het kennismakingsgesprek dat wij op 23 november jl. met elkaar gevoerd hebben, te kennen gegeven voornemens te zijn een beleidsdebat over het mbo te willen voeren. In verband met de planning van uw werkzaamheden geef ik hieronder een overzicht inclusief planning van de acties die ik komende tijd ten aanzien van het mbo ga ondernemen.
Op 30 november a.s. ontvang ik het advies van de commissie Oudeman inzake Onderwijs en Besturing BVE, evenals het advies van de commissie Van Zijl/Hermans inzake kwalificeren en examineren. Op dezelfde dag worden de resultaten van het onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs naar het bestuurlijk vermogen van instellingen openbaar.
Deze en aanverwante adviezen verdienen een zorgvuldige beleidsreactie. Tijdens de OCW"begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer heb ik een Actieplan MBO 2011"2015 in februari 2011 toegezegd. In dit actieplan reageer ik op hoofdlijnen op voornoemde adviezen en geef ik aan hoe ik de maatregelen uit het Regeerakkoord die betrekking hebben op het mbo, ga uitwerken. Ik geef u in overweging een eventueel te houden beleidsdebat mbo pas na het verschijnen van dit actieplan in te plannen.

de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Marja van Bijsterveldt"Vliegenthart