Politie Amsterdam-Amstelland

3 jonge jongens aangehouden na straatroof

Drie jongens van 12 en 13 jaar oud zijn woensdagmiddag 25 november op heterdaad aangehouden na een straatroof in Reigersbos. De jongens worden ervan verdacht dat zij een 25-jarige vrouw hebben beroofd van haar mobiele telefoon. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Het slachtoffer liep woensdagmiddag kort voor half vijf op het Meibergpad in Zuidoost, waar ze ter hoogte van het basketbalveld Snodenhoekpark plotseling van achteren werd geschopt. Toen het slachtoffer zich omdraaide, werd ze door drie jongens bedreigd met een honkbalknuppel en gedwongen haar mobiele telefoon af te geven. Na de straatroof renden de drie verdachten er vandoor in de richting van het winkelcentrum Reigersbos.

Gealarmeerde politieagenten hielden even later in de omgeving van station Holendrecht drie jongens aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij hen werden honkbalknuppels en een mobiele telefoon aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Het betreft twee jongens van 12 jaar oud en één 13-jarige, alle drie afkomstig uit Amsterdam.


____________________