Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 25-11-2010

Politie zoekt naar wapens in Veen

VEEN - De politie verrichtte donderdag 25 november 2010 op een aantal verschillende locaties in Veen doorzoekingen. Dat gebeurde op basis van de Wet Wapens en Munitie en in aanwezigheid van de rechter-commissaris en de Officier van Justitie. Het ging om een woning en een aantal bedrijfspanden. Er werden veertig agenten ingezet om de panden gelijktijdig te kunnen doorzoeken en om het bedrijfsterrein af te zetten. De politie en het Openbaar Ministerie hadden een vermoeden van verboden wapenbezit bij een inwoner van Veen. Er is één arrestatie verricht.

Overvaller Dongen meldt zich na wroeging

DONGEN - De politie heeft vannacht een 25-jarige inwoner uit Dongen aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging overval op een
eetgelegenheid aan de Hoge Ham eerder op de avond. De man meldde zich bij de politie na wroeging van zijn daad.

De 25-jarige meldde zich rond 00.45 uur bij de politie. Hij vertelde dat hij eerder die avond tussen 20.00 uur en 21.00 uur een restaurant aan de Hoge Ham wilde overvallen. Gewapend was hij het restaurant ingelopen waar op dat moment onder andere meerdere kinderen dineerden. Hij besefte niet goed bezig te zijn, staakte zijn voornemen en verliet de zaak. Medewerkers van het restaurant hadden de overval niet bij de politie gemeld. Zij bevestigden het verhaal van de 25-jarige.

Politie pakt Hongaar op voor mishandeling

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond in bij woning in Oosterhout een 45-jarige
Hongaar opgepakt. Hij wordt ervan verdacht een 40-jarige Oosterhouter te hebben mishandeld. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 19.15 uur de melding van een inbraak in een woning. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een inbraak maar een mishandeling te gaan. De Hongaar, een bekende van de bewoner, kwam verhaal halen naar aanleiding van een financiële schuld. In de woning ontstond er een conflict waarbij de verdachte de 40-jarige bewoner sloeg.

Onderzoek zware mishandeling leidt naar Oosterhouters

OOSTERHOUT - De politie heeft vier aanhoudingen verricht naar
aanleiding van een zware mishandeling, die op 05 november jl. plaats vond in een café in de Bosstraat. Het slachtoffer, een 70-jarige man uit Oosterhout deed aangifte. Het gaat om twee 16-jarige en twee 18-jarige jongens uit Oosterhout. Het viertal is op het bureau in verzekering gesteld.

Op 06 november jl. meldde het slachtoffer, tijdens een biljarttoernooi mishandeld te zijn door een groepje jongeren. Dit gebeurde op 05 november jl. tussen 20.45 uur en 21.15 uur. Het slachtoffer was in een café voor een biljarttoernooi. Tijdens het spel kwam een groepje (ongeveer 5 of 6) jongeren de gelegenheid binnen. Zij gedroegen zich luidruchtig. Toen het slachtoffer de jongens daarover aansprak kreeg hij direct een klap in het gezicht. Door deze klap verloor hij het bewustzijn en kwam te ten val. Daar werd hij door één van hen in zijn zij getrapt. Aanwezigen schoten te hulp en verwijderden de groep. Medisch onderzoek wees uit dat de man er onder andere letsel aan een rib had overgehouden.

Politie arresteert duo voor bezit henneptoppen

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag in De Els twee mannen aangehouden voor bezit softdrugs. Een surveillerende agent zag dat de inzittenden van een auto een doos overhevelden van de ene auto naar de andere. Tijdens controle bleek dat de doos gevuld was met henneptoppen. Eén van de verdachten probeerde een arrestatie te voorkomen door het op een lopen te zetten. Het lukte agenten hem korte tijd later de pas af te snijden. De doos met softdrugs is in beslag genomen. Tegen het tweetal wordt proces verbaal opgemaakt.

Bureau brabant besteedt aandacht aan overvallen

DONGEN / ZEVENBERGEN - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan twee overvallen en vraagt de kijker om tips. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 29 november 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 30 november 2010 om 15.55 uur.

In Dongen een overval op een speelautomatenhal. Twee medewerkers zijn die avond van 8 november 2010 om ongeveer 20.35 uur aan het werk in de speelhal. Als er plotseling een gewapende man de hal binnen komt stormen schrikken de twee zich helemaal rot. Hij bedreigt de
medewerkers met het wapen en hij dreigt zelfs te schieten. De
overvaller wil heel snel geld hebben. Als hij daar genoeg van heeft rent hij naar buiten, waar zijn maat op hem wacht. De twee kunnen wegkomen.
Enkele dagen later op 12 november 2010 wordt de speelhal opnieuw het doelwit van overvallers. Vooralsnog gaat de politie ervan uit, dat hier sprake is van verschillende daders.

En ook in Zevenbergen is een speelautomatenhal twee keer overvallen: op 15 oktober en 17 november 2010. Vermoedelijk gaat het hier wel om dezelfde daders. Er zijn bewakingsbeelden van alle overvallen

Auteur Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 25-11-2010 15:42 | © Regio Midden en West Brabant |