Gemeente Boskoop


PERSBERICHT ISMH - Gezamenlijke inkoop groene energie is een succes

burgemeester en projectgroepleden energie

Op woensdag 24 november 2010 vond bij het Intergemeentelijk samenwerkingsorgaan Midden-Holland (ISMH) de ondertekening plaats van nieuwe gemeentelijke energiecontracten. Door dertien gemeenten en het ISMH zijn energiecontracten afgesloten met gasleverancier DONG Energy en elektriciteitsleverancier DVEP Energie. Zowel elektriciteit als gas zullen de komende drie jaar volledig groen zijn. Doordat de energie gezamenlijk wordt ingekocht zijn de gemeenten goedkoper uit.

De ondertekening is het resultaat van een gezamenlijk Europees aanbestedingstraject van het ISMH en de gemeenten Bergambacht, Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Gouda, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen en van buiten Midden-Holland Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Nieuwkoop.

De gezamenlijke inkoop van groene elektriciteit en gas levert veel voordeel op voor alle deelnemende gemeenten, zowel financieel als voor het milieu. Er heeft nu slechts één aanbestedingsprocedure plaatsgevonden in plaats van 13. De gezamenlijke gemeenten hebben een grote stem kunnen inbrengen met betrekking tot de leveringsvoorwaarden en zij hebben zich professioneel kunnen laten ondersteunen door Hellemans Consultancy. Een aantal van bovengenoemde gemeenten moet in de toekomst nauwer gaan samenwerken. Het hebben van dezelfde leverancier, voorwaarden en systemen en elkaar al kennen is dan een groot voordeel.

Zelf kunnen burgers uiteraard ook overstappen op groene energie en daar mogelijk zelfs geld mee besparen. Kijk op www.energieprijzen.nl voor meer informatie.
Ga naar de website van de ISMH.