Gemeente Tilburg

Persbericht
25 november 2010

Plannen bedrijventerrein Zwaluwenbunders gereed

Nieuw industrieterrein van 64 ha ten noorden van de Burgemeester Bechtweg

Het Stedenbouwkundig Plan voor het nieuwe bedrijventerrein Zwaluwenbunders ten noorden van de Burgemeester Bechtweg is klaar. Zwaluwenbunders, voorheen De Zuidkamer, wordt een gemengd bedrijventerrein van 64ha met drie grote perifere detailhandelkavels, een horecagelegenheid en ruim zestig percelen met een oppervlakte van 1500m2 tot 5000 m2 voor gemengde bedrijvigheid.

Nu het Stedenbouwkundig Plan klaar is, wordt gestart met het opstellen van het ontwerp-bestemmingsplan.
De eerste schop gaat waarschijnlijk begin 2012 in de grond. Daarmee is Zwaluwenbunders het derde en laatste bedrijventerrein, na T-58 Noord en Vossenberg West II, dat in het tijdsvak 2010-2015 gerealiseerd wordt.

Groen

Zwaluwenbunders krijgt een groen karakter. Ongeveer 47% van de in totaal 64 hectare bestaat uit bos, poelen, ecologische en retentiegebieden. Het nieuwe bedrijventerrein sluit aan op het landelijk gebied De Nieuwe Warande. Dit is het gebied ten zuiden van Udenhout, ten westen van Berkel-Enschot en ten noorden van Tilburg. Het Stedenbouwkundig plan voorziet ook in een evenemententerrein. De realisatie van dit terrein is mede afhankelijk van de plannen rond het evenemententerrein op 't Laar. Mocht de verplaatsing van dit terrein niet doorgaan dan kan het gereserveerde gebied op Zwaluwenbunders worden ingezet voor bedrijvigheid.
Wethouder Joost Möller: "Met Zwaluwenbunders zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Structuurvisie Noordoost 2020. Dit bedrijventerrein krijgt een open indeling met veel ruimte voor groen. Zwaluwenbunders krijgt één hoofdontsluiting op de Burgemeester Bechtweg en door de verdubbeling van de rijbanen is dit industrieterrein zeer goed bereikbaar."

Inloopavond

Op dinsdag 7 december organiseert de gemeente een inloopavond over het Stedenbouwkundig plan Zwaluwenbunders. De plannen zijn ook in te zien via www.zwaluwenbunders.nl. (zie onderstaande link) Reageren kan tot 15 januari 2011. De reacties op de plannen worden meegenomen bij de uitwerking naar een bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is waarschijnlijk begin 2012 gereed en wordt dan ter inzage gelegd. Het bouwrijp maken en de verkoop van kavels start na het vaststellen van het bestemmingsplan.

Links


* www.zwaluwenbunders.nl

---