Politie Gelderland-Zuid

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek overvallen en woninginbraken

Nijmegen, Beuningen, Wijchen, 25-11-2010 o In het onderzoek naar meerdere overvallen in Nijmegen en Beuningen heeft het Overvallenteam inmiddels zeven verdachte aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19 tot en met 25 jaar en afkomstig uit Nijmegen, Wijchen en Malden. Naast overvallen wordt het groepje ook verdacht van meerdere inbraken in woningen en bedrijven.

Eerder werden in het onderzoek al drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij twee plofkraken aan de St. Jacobslaan op 30 juli van dit jaar, een plofkraak aan de Erasmuslaan op 7 augustus van dit jaar en een overval op een woning in Beuningen.

Grotere verdachtengroep

Maandag 22 november werden nog drie verdachten aangehouden. Afgelopen woensdag volgde nog een aanhouding. De aangehouden verdachten maken deel uit van een grotere groep die zich veel ophoudt in een wijk in Nijmegen-Zuid. Deze groep wordt ervan verdacht in wisselende samenstellingen meerdere overvallen en plofkraken gepleegd te hebben. Uit verder onderzoek is gebleken dat deze groep ook verantwoordelijk is voor een overval op de Kruidvat aan de St. Jacobslaan op 8 april van dit jaar en een overval op de Sophiaweg, waarbij en 52-jarige Nijmegenaar door twee mannen werd bedreigd met een mes en gedwongen werd om zijn geld af te geven.

Woninginbraken

Naast bovenstaande overvallen en plofkraken, wordt deze groep ook verdacht van drie bedrijfsinbraken in Nijmegen en acht woninginbraken in Brakkenstein (5), Hatert (1), Malvert (1) en één woninginbraak in Wijchen, allen gepleegd vanaf begin dit jaar.

Zes verdachten zitten nog vast en zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De Districtsrecherche van Nijmegen doet verder onderzoek naar de woningeninbraken. Het Overvallenteam heeft de overvallen in onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(10)

Laatst gewijzigd 25-11-2010 16:06 | © Regio Gelderland-Zuid |