Gemeente Zwolle

Strooiroutes in beeld

Zwolle strooit zout om de winterse overlast te beperken

Waar wordt bij kans op gladheid door bevriezing, sneeuw of ijzel gestrooid en waar niet? Inwoners van Zwolle kunnen dat voortaan zien op de website van de gemeente.

Op de site zijn de zoutstrooiroutes in beeld gebracht. Bij kans op gladheid strooien ploegen van de ROVA in opdracht van de gemeente een zoutmengsel op de hoofdroutes en fietsroutes. Daardoor kan iedereen binnen redelijke afstand een gestrooide weg bereiken.

Op een interactieve kaart kunnen bezoekers van www.zwolle.nl vanaf donderdag 25 november 2010 van zien welke wegen en fietsroutes sneeuw- en ijsvrij worden gehouden. Ook is het mogelijk om op straatniveau te kijken of een straat in de strooiroute is opgenomen.

Preventief

Zwolle strooit preventief. Door te strooien vóórdat het daadwerkelijk glad wordt, probeert de gemeente gladheid door bevriezing te voorkomen. Omdat de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat dit ook doen, wordt de kans op slechte overgangen van gemeentelijke wegen op rijks- en provinciale wegen kleiner.

Als er door bijvoorbeeld sneeuwval toch gladde wegen ontstaan, bestrijden ploegen gladheid door correctief te strooien of sneeuw te ruimen. Overigens neemt de bestrijding van gladheid door de gemeente niet weg dat iedere weggebruiker zelf verantwoordelijk blijft voor zijn eigen rijgedrag.

* Meer informatie over de gladheidsbestrijding in de gemeente Zwolle vindt op deze website. Hier is ook de interactieve kaart met de strooiroutes te vinden

gemeenteraad

gemeenteraad

kavels energieweg