Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Persberichten

Martin Vermeer neemt afscheid van de NPCF

25 november 2010

Vandaag heeft Martin Vermeer formeel afscheid genomen als algemeen directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Hij toonde zich in de ruim tweeënhalf jaar dat hij voor de NPCF actief was een warm pleitbezorger van effectievere samenwerking binnen de PGO-beweging. Hij kijkt dan ook tevreden terug op de intentieverklaring tot een fusie die de besturen van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-raad) en de NPCF deze week tekenden.

Verder heeft Martin Vermeer zich sterk gemaakt voor een gezamenlijke visie voor de manier waarop patiënten- gehandicapten en ouderenorganisaties het beste kunnen worden georganiseerd. Dit heeft geresulteerd in het aanbieden van de notitie 'De stem van de cliënt' aan de Minister van VWS. In deze notitie wordt gepleit voor een andere financiering van de patiëntenbeweging. Nu zijn de patiëntenorganisaties te veel afhankelijk van instelling- en projectsubsidies en dat bevordert de huidige systematiek samenwerking tussen organisaties niet.

Martin Vermeer laat de NPCF-organisatie achter met 35 gemotiveerde en professionele medewerkers. Uit een netwerkanalyse van Tony Lamping waarvan de eerste resultaten vorige maand werden gepubliceerd, komt bovendien naar voren dat de NPCF een centrale en daarmee invloedrijke positie inneemt in het zorgveld.

Martin Vermeer gaat zich vanaf januari weer richten op zijn interim-praktijk, MRS Group.