Gemeente Roermond

Verkiezing voor beste integratietraject Roermond Thats Us 2010

Gemeente Roermond organiseert een verkiezing voor het beste Roermondse integratieproject Roermond Thats Us 2010. De verkiezing in 2010 staat in het teken van duurzaam verbinden. Hoe organiseer je contacten tussen mensen uit verschillende culturen? Kent u een goed initiatief in Roermond? Nomineer het dan voor de Verkiezing Roermond Thats Us 2010. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op dinsdag 25 januari 2011.

In de dagelijkse praktijk zijn veel professionals, vrijwilligersorganisaties en individuele burgers bezig met het uitvoeren van succesvolle initiatieven die een bijdrage leveren aan de integratie. De één met succes, de ander nog zoekende naar een geschikte aanpak. Wat werkt en wat werkt niet? We kunnen nog veel van elkaar leren. De gemeente Roermond wil de successen met een breed publiek delen en daarmee meer Roermondse burgers betrekken bij integratie. Doel hiervan is om inzicht te geven in de succesfactoren van integratieprojecten én mensen te laten profiteren van elkaars ervaring.

De jury
De deskundige jury wordt gevormd door het Maatschappelijk Platform Roermond
Bij de beoordeling van de initiatieven let de jury op:
* het effect van het initiatief op de positie en integratie van allochtonen in Roermond

* duurzaamheid

* het initiatief mobiliseert de civil society
* succesfactoren zijn te kopiëren voor anderen
* originaliteit van het initiatief

Voor het nomineren van een initiatief kunt een aanmeldformulier invullen. U kunt het formulier downloaden of aanvragen via francine.schreurs@planet.nl. Stuur uw nominatie in vóór 10 januari 2011.

Prijsuitreiking
De jury selecteert uit alle aangedragen kandidaten de winnaar. Op dinsdag 25 januari 2011 wordt om 16.00 uur in het stadhuis de winnaar van de Verkiezing Roermond Thats Us 2010 bekendgemaakt. Het winnende initiatief ontvangt het juryrapport van het Maatschappelijk Platform Roermond en wethouder Kemp overhandigt namens de gemeente Roermond een bedrag van 1.500,-.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Giesberts, integratiecoördinator gemeente Roermond, tel. 0475-388203 of mail esthergiesberts@roermond.nl.

Eerste publicatiedatum: 25-11-2010 Bijgewerkt: 25-11-2010