Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen na autokraken

Publicatiedatum: 25-11-2010 16:35:09

BEMMEL - De politie is op zoek naar getuigen van meerdere autokraken in de Bemmelse wijk Klein Rome in de nacht van zondag 21 op maandag 22 november. De daders hadden het voornamelijk voorzien op de autoradio en navigatieapparatuur. De politie stelt een onderzoek in en roept daarbij getuigen op te reageren.

Wellicht zijn er buurtbewoners die iets gezien of gehoord hebben dat met de inbraken in verband kan worden gebracht. Getuigen kunnen terecht op telefoonnummer 0900-8844. Getuigen van een autokraak op heterdaad kunnen direct 112 bellen. Daarnaast roept de politie gedupeerden, die de politie nog niet heeft gesproken, op om aangifte te doen.

Tips
Autobezitters kunnen de kans op inbraak in hun auto verkleinen door geen waardevolle voorwerpen achter te laten. Laat desnoods het dashboardkastje open staan om te laten zien dat er niets van waarde in de auto ligt. Gebruikers van navigatieapparatuur doen er goed aan de houder ook uit de auto te halen en zelfs de voorruit schoon te maken: de sporen van zuignappen van de houders kunnen voor autokrakers aanwijzingen zijn dat er apparatuur in de auto ligt. Ook de kofferbak blijkt vaak geen veilige bergplaats en wordt geregeld door inbrekers doorzocht. Bent u toch slachtoffer geworden? Doen dan altijd aangifte. Dat kan ook digitaal via www.politie.nl. Door uw aangifte heeft de politie zicht op wat er in uw buurt gebeurt en kan daar eventueel op inspelen.
(131768, 131331, 132122, 130872)

---