Gemeente Hulst


Zondagopenstelling Hulst blijft

De winkels in Hulst blijven op zondag gewoon open.

Het wetsvoorstel tot wijziging van de Winkeltijdenwet verandert niets aan de openstelling van de winkels in Hulst op zondag. Hulst zal zich beroepen op de toerismebepaling in de wet en haar eeuwenoude traditie.

Op 23 november 2010 nam de Eerste Kamer het wetsvoorstel tot wijziging van de Winkeltijdenwet aan, waarbij onder andere de regels voor openstelling van winkels op zondag verscherpt zijn. Gemeenten die - net als Hulst - een beroep doen op de toerismebepaling in de wet, hebben tot 1 januari 2012 de tijd om te voldoen aan de criteria in de gewijzigde wet. Er is dan ook geen enkele reden tot paniekvoetbal.

Reeds in de 19e eeuw waren de winkels in Hulst op zondag open. Daarnaast is de vestingstad Hulst een toeristische attractie op zich. Deze beide elementen zullen de hoofdmoot vormen van het beleid van de gemeente Hulst ten aanzien van de zondagopenstelling.

De gemeente Hulst wacht nu eerst de circulaire van het ministerie af, waarin de nieuwe wet wordt toegelicht en waarin de exacte criteria worden weergegeven.