Gemeente Den Haag

Love Life Festival: seksuele gezondheid centraal

Gepubliceerd: 25 november 2010 Laatste wijziging: 25 november 2010

Het LoveLife Festival is een week met verschillende activitieiten voer seksuele gezondheid, wat dit jaar voor de 2e keer plaatsvindt. Wethouder Rabin Baldewsingh opent dit jaar op 25 november het Festival, door een nieuw beeld toe te voegen aan de jaarlijks terugkerende tentoonstelling 'Arms Around You'.

LoveLife Award

Onder het motto Love Life | Use Condoms wordt dit jaar vooral het condoomgebruik gepropageerd. Om het condoomgebruik onder jongeren te bevorderen introduceert de gemeente Den Haag de Love Life Award. Jongeren worden uitgedaagd om na te denken over de vraag hoe het condoomgebruik in Den Haag toe zou kunnen nemen. De winnaar ontvangt EUR 5.000 waarmee het idee gerealiseerd wordt. De Love Life Award wordt tijdens de Awardshow uitgereikt op Wereld Aids Dag, woensdag 1 december in het Paard van Troje in Den Haag.

`Arms Around You'

In het Atrium van het Stadhuis staan beelden van meer dan 8 meter hoog. Deze beelden zijn een ode aan alle mensen die wereldwijd gestorven zijn aan de ziekte aids. In de komende jaren moeten er totaal 25 van deze beelden komen. In 2015 zullen er namelijk 25 miljoen mensen wereldwijd overleden zijn aan aids. De beelden worden met behulp van vrijwilligers vervaardigd tijdens festivals en evenementen. Dit gebeurt onder andere op het Festival Mundial, het Haags Uit Festival, The Hague Jazz en Parkpop. Bij de opening van het Love Life Festival wordt er ook een nieuw beeld in elkaar gezet.

Wereld Aids Dag

De afsluiting van het Love Life Festival valt samen met de Wereld Aids Dag. In het Atrium vindt er traditiegetrouw een herdenking plaats, waarbij alle mensen die besmet zijn geraakt met het virus herdacht worden. Het internationale karakter van deze herdenking op Wereld Aids Dag komt in Den Haag naar voren door de uitnodiging van politici en ambassadeurs.

Out of Africa

Als onderdeel van het Love Life Festival vinden er in het weekend van 27 en 28 november diverse activiteiten plaats gericht op Hagenaars die oorspronkelijk uit Afrika beneden de Sahara komen. Dit deel van Afrika is de plek waar de HIV/AIDS epidemie de meeste slachtoffers heeft gemaakt. Ook onder immigranten uit die regio is het aidscijfer hoog. Via een toneelstuk, een modeshow en een optreden van de band Mama Africa gaat de GGD Den Haag de dialoog aan met deze bevolkingsgroep om er zo voor te zorgen dat ook zij goed worden voorgelicht over de oorzaken, gevolgen en behandelmethodes van Aids. Op zondag 28 november worden er in verschillende kerken waar veel Afrikaanse Hagenaars komen herdenkingsdiensten gehouden.

Missie Love Life Festival 2010

De gemeente Den Haag wil bereiken dat iedereen in Den Haag nadenkt over zijn of haar seksuele gezondheid. Seksuele gezondheid gaat verder dan alleen veilig vrijen. Het heeft ook te maken met respect. Respect voor jezelf en respect voor een ander. Daar wil de gemeente graag een bijdrage aan leveren.