Koninklijke onderscheiding oud-directeur Rijksakademie

25/11/2010 17:17

Rijksakademie van Beeldende Kunsten

PERSINFORMATIE

Amsterdam, 25 november 2010

Koninklijke onderscheiding oud-directeur Rijksakademie

De oud-directeur van de Rijksakademie van beeldende kunsten, prof.drs. Janwillem Schrofer, ontving vanmiddag tijdens zijn afscheidsreceptie uit handen van de Amsterdamse wethouder van Cultuur, mevrouw drs. Carolien Gehrels, de versierselen behorende bij de koninklijke onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Janwillem Schrofer was er mede verantwoordelijk voor dat de Rijksakademie in Amsterdam een toonaangevend, internationaal instituut voor beeldende kunst is geworden, waar de ontwikkeling van kunstenaars en kunstenaarschap centraal staat.

Naast uitgebreide technische faciliteiten zijn er een unieke bibliotheek, kunstenaarsdocumentatie en bijzondere kunstcollecties die teruggaan tot in de 17e eeuw. Ook organiseert de Rijksakademie de al 200 jaar bestaande Prix de Rome, de nationale 'staatsprijs' voor kunst en architectuur. Onder zijn bezielend directeurschap werden de Open Ateliers - die dit weekend plaatsvinden - een begrip in de Amsterdamse kunstenaarswereld en ver daarbuiten.

Janwillem Schrofer gaf meer dan 25 jaar leiding aan de Rijksakademie en

werd 1 mei jl. opgevolgd door mevrouw drs. Els van Odijk.

RijksakademieOPEN 2010

ZATERDAG 27 EN ZONDAG 28 NOVEMBER

DAGELIJKS VAN 11 TOT 19 UUR