Gemeente Onderbanken


Afval hennepkwekerij gedumpt in Schinveld

Aan de Groeneweg in Schinveld zijn vandaag 60 vuilniszakken met afval van een hennepkwekerij (potgrond en stekken) gevonden. Het afval was daar illegaal gedumpt. De gemeente Onderbanken heeft de zakken meteen na de vondst verwijderd en het incident gemeld bij de politie Limburg-Zuid. De gemeente roept inwoners op om afvaldump en verdachte situaties te blijven melden.

Afvaldump

Illegale afvaldump komt met enige regelmaat voor in de gemeente Onderbanken. Het gaat dan meestal om huisvuil, onbezorgde reclamefolders, asbest en sloopafval. Soms wordt ook afval van hennepkwekerijen gevonden. Het opruimen hiervan brengt hoge kosten met zich mee. Deze komen voor de rekening van de belastingbetaler. De opruimkosten voor 60 zakken afval bedragen naar schatting ⬠500,-.

Meldingen

De gemeente roept haar inwoners op om afvaldump en verdachte situaties, personen of voertuigen te blijven melden. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de gemeente (045-5278787) of de Politie Limburg-Zuid (0900-8844). Anonieme meldingen kunnen worden gedaan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).