Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Feestelijke opening van DE LOODS

---

Feestelijke opening van DE LOODS

25 november 2010

Vandaag openen stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose en portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling Emile Jaensch om 16.30 uur DE LOODS op een feestelijke manier.

In opdracht van Stadsdeel Zuidoost ontwikkelde Stichting Bijlmerpark Ons Park een sociaal en cultureel activiteitenplan voor het nieuwe Bijlmerpark. Als onderdeel van het plan is DE LOODS gerealiseerd.

Naar betaald werk
In DE LOODS organiseert Wesseling Sociaal Ondernemen diverse projecten om mensen uit de moeilijkste doelgroepen, zoals dak- en thuislozen, naar betaald werk te begeleiden. De projecten worden onder meer gerealiseerd door hergebruik van bomen uit het Bijlmerpark. Ook verricht DE LOODS in samenwerking met Ballast Nedam, hoofdaannemer van het park, onderhoud in en rond het park op basis van `social return' waarbij bewoners uit Zuidoost een actieve rol vervullen.

Culturele initiatieven
DE LOODS is een belangrijke ontmoetingsplaats in het Bijlmerpark en biedt een podium voor initiatieven van verschillende culturele organisaties. DE LOODS werkt voor de invulling van het culturele programma onder meer samen met de Straat van Sculpturen en het Bijlmer Parktheater.

Het plan van DE LOODS is van Ontwerpers A'dam, architectenatelier voor bijzondere projecten in de openbare ruimte.

DE LOODS wordt mede mogelijk gemaakt door: Stadsdeel Zuidoost, Wesseling Sociaal Ondernemen, Stichting Bouwloods Bijlmerpark, Straat van Sculpturen, Bijlmer Parktheater, Ballast Nedam, Ontwerpers A'dam.

De Loods

---