Gemeente Medemblik

Streekproducten

De gemeente organiseerde op 19 november jl. voor de tweede maal een proeverij die helemaal in het teken stond van streekproducten. Genodigden konden tijdens de proeverij gerechten proeven van de Opperdoezer-ronde. Onder hen ook Gedeputeerde Bond die in zijn toespraak het belang van streekproducten aangaf. De Opperdoezer-ronde is een kwaliteitsaardappel die alleen in Opperdoes verbouwd mag worden. Ook waren er kramen met andere bekende streekproducten, waar iedereen zichtbaar van genoot.

Rijkdom aan producten
Burgemeester Van Eijk benadrukte dat door de komende fusie, met de gemeenten Andijk en Wervershoof, de rijkdom aan producten alleen maar groter wordt. Voorbeelden hiervan zijn de schapenkaas uit Andijk en de zaadindustrie. De heer Vriend lichtte een tipje van de sluier op met zijn uitleg over het proces van zaadteelt in West-Friesland.

Samenwerking
Vele producenten hebben meegewerkt aan de Proeftuin Medemblik, namelijk: Rina Hetsen (pompoenen) wijngaard Saalhof (wijn), Jaap Kee (Opperdoezer-ronde), Imkerij de Bijenstal (honing), boerderij de schapenstreek (kaas en ijs) en Buysman (kruiden). Jos Klaver van Dorpshuis De Torenschouw heeft alle ingrediënten samengevoegd tot heerlijke nieuwe medemblikker amuses. Medemblik smaakt naar Meer!