Gemeente Tilburg

Persbericht
25 november 2010

Tilburg doet mee aan Klimaatstraatfeest

Vorig jaar 21 straatfeesten in Tilburg

De grootste energiebesparingwedstrijd van Nederland gaat deze maand van start. Ook de gemeente Tilburg doet weer mee met de actie Klimaatstraatfeest. Daardoor krijgen Tilburgse deelnemers bij de start al 2000 bonuspunten, dus meer kans op een straatfeest. Vorig jaar vielen 21 van de 500 straatfeesten in Tilburg. Tilburg was met 129 deelnemende straten de best scorende grote stad van het land.

Het doel van het Klimaatstraatfeest is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. Door tot en met 31 maart 2011 energie te besparen, maken de straten kans op één van de 500 straatfeesten. De website van het Klimaatstraatfeest (www.klimaatstraatfeest.nl) (zie onderstaande link) is het kloppend hart van de campagne waar iedere straat een eigen pagina krijgt. Op de site staan allerlei acties die deelnemers zelf en met hun buren kunnen doen om energie te besparen en dus punten te verdienen. Weerman Piet Paulusma bezoekt geregeld actief deelnemende klimaatstraten en doet hiervan verslag tijdens zijn weerbericht op SBS6.

De straat die de allermeeste energie bespaart krijgt het Superstraatfeest, met een live optreden van een bekende Nederlandse artiest. In 2010 was de Langendijk (Reeshof) maandenlang in de running voor deze prijs, maar eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats.

Ook het Klimaatbureau Tilburg helpt burgers en bedrijven om energie te besparen. Bezoek voor meer tips en informatie de website www.klimaatbureautilburg.nl. (zie onderstaande link)

Links


* www.klimaatstraatfeest.nl

* www.klimaatbureautilburg.nl

---