Gallery Delaive Niet op de PAN wel in Amsterdam

25/11/2010 17:23

Gallery Delaive

Een groot aantal nieuws en actualiteiten programma's besteden deze week veel aandacht aan het ongenoegen van kunsthandelaren welke is ontstaan door de voorgenomen B.T.W. verhoging op de import van kunstvoorwerpen van 6 naar 19%. Deze uitspraak van ons nieuwe kabinet valt samen met de 2010 editie van de kunstbeurs de PAN Amsterdam en de kijkdagen waar we onze koningin Beatrix op haar mooist kunnen bewonderen. Christie's Amsterdam hoopt deze Koninklijke jaren tachtig afbeelding van Andy Warhol te veilen voor een bedrag rond de 300.000,- euro, exclusief opgeld.

De PAN Amsterdam trekt, volgens de gegevens verstrekt door de beursorganisatie zelf, jaarlijks 35.000 bezoekers. De teller van het deelnemers aantal aan deze eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design staat op 134. Veiling huis Christie's hoopt op een handvol bieders op Beatrix; er zijn twee bieders nodig om tot een mooie hamerprijs te komen. De PAN Amsterdam heeft duizenden kopers nodig om alle 134 deelnemers blij te maken. De PR machines draaien volop en geven de kunst beurs en het veilinghuis bijna dagelijks het woord. De beurs de PAN en veilinghuis Christie's zijn echter niet de enige twee instelling in Amsterdam waar klanten naar toe reizen om mooie kunstobjecten te verwerven. Onze hoofdstad biedt meer.

Een selectie van kunst verkopen in Amsterdam.

Bij Gallery Delaive in Amsterdam zijn afgelopen week meerder kunstwerken verkocht. Een prachtig CoBra werk van Karel Appel getiteld Smile uit 1950 is verkocht voor 225.000,- euro. Niki de Saint Phalle, zeer geliefd om haar beroemde kleurrijke, voluptueuze Nana sculpturen heeft veel internationale verzamelaars die geregeld naar Amsterdam komenom haar werk bij Gallery Delaive te zien en te kopen. Haar tableau getiteld Last Night I had a Dream, tentoongesteld op TEFAF Maastricht dit jaar, heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor een bedrag van 640.000,- euro. Een werk uit 1990 van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Sam Francis werd voor 150.000,- euro verkocht. Gallery Delaive staat dit jaar niet op de PAN maar was deze week wel het middelpunt voor menig kunstkoper, in Amsterdam.

TEFAF Maastricht -drie landen punt- en Art Cologne in Keulen nieuwe kunstpodia voor de Nederlandse kunsthandelaar?

Met de voorgenomen B.T.W. verhoging op de import van kunstvoorwerpen van 6 naar 19% zal het jaar 2011 er voor veel Nederlandse kunsthandelaren en kunstverzamelaars anders uit komen te zien. De 2011 editie van de TEFAF in Maastricht en de Art Cologne die in April in Keulen plaatsvindt zijn twee belangrijke podia waar de Nederlandse kunsthandel zeer naar uitkijkt.

Persbericht

Contact: Marlies Bolhoven

Telefoonnummer: 020-6221295

E-mail: info@delaive.om





http://www.delaive.com