Unie KBO gaat zonder KBO Brabant vol vertrouwen verder

25/11/2010 17:31

Unie KBO

Den Bosch, 25 november 2010. Nu de provinciale KBO Brabant heeft besloten om uit de federatieve Unie KBO te stappen, slaan de overige 11 bonden de handen krachtig ineen.

Door alle 12 bonden is in gezamenlijkheid hard gewerkt om de KBO een nieuwe koers en visie te geven voor de toekomst. Een moderne en eigentijdse vereniging die inspeelt op de wensen en behoeften van jonge en oudere senioren van vandaag én morgen. Vooraf hadden alle 12 provinciale bonden zich gecommitteerd aan een 2 jaar durend verbetertraject. Het is dan ook zeer betreurenswaardig dat ten tijde van dit afgesproken traject een bond zich afsplitst van de Unie en daarmee alle 330.000 leden en de overige 11 bonden achterlaat. Een trieste dag in de 60 jarige historie van de KBO, de grootste ouderenorganisatie van Nederland. De Unie KBO hoopt dat KBO Brabant op haar schreden terugkeert en zich wederom aansluit bij de Unie KBO.

De Unie KBO biedt sinds jaar en dag vele producten en diensten aan de leden en afdelingen in Brabant. De leden uit Brabant die hiervan gebruik willen blijven maken krijgen hiervoor een mogelijkheid. De Unie KBO zal zich blijven inzetten voor een actieve rol van senioren in de samenleving, ook in Brabant. En wel vanuit een lange traditie, waarin gemeenschapszin, solidariteit en inzet voor de samenleving centrale pijlers zijn.





http://www.kbo.nl

http://www.uniekbo.nl