Dinalog en NDL/HIDC starten samenwerking

25/11/2010 17:45

Dinalog

Logistiek topinstituut Dinalog en Nederland Distributieland (NDL/HIDC) starten in 2011 een nauwe samenwerking om de innovatieve slagkracht van de Nederlandse logistieke sector internationaal meer bekendheid te geven. Voor internationale ondernemingen is het belangrijk om te weten welke innovatieve kennis zij in Nederland kunnen halen en zo hun voordeel kunnen doen met het uitbesteden van de regie over hun goederenstromen aan de BV Nederland. NDL/HIDC zal deze logistieke kennis samen met Dinalog uitdragen. NDL/HIDC heeft hiervoor de logistieke expertise in huis én de vele buitenlandse contacten samen met haar partners, zoals het NFIA. Dit zal de concurrentiekracht van Nederland versterken.

De samenwerking betekent concreet dat NDL/HIDC voor een deel kantoor gaat houden bij Dinalog.

Liaison officer

Dinalog en NDL/HIDC denken aan de benoeming van een gezamenlijke 'international liaison officer', die contacten zal leggen met relevante partijen in binnen- en buitenland. De 'liaison officer' werkt vanuit twee thuisbases: Dinalog én NDL/HIDC, maar zal een belangrijk deel van de tijd doorbrengen in de buitenlandse netwerken van NDL/HIDC en NFIA. Bovendien onderhoudt en versterkt de 'liaison officer' de contacten met andere betrokken partners.

Effectief

Wim Bens, managing director Dinalog: "Eén van de doelen van Dinalog is het uitdragen van de in Nederland aanwezige innovatiekracht in het buitenland. Door onze samenwerking met NDL/HIDC, een organisatie die al bijna 25 jaar ervaring heeft op het gebied van internationale logistieke marketing, kunnen wij de juiste positionering van het Nederlandse logistieke innovatievermogen, het topinstituut Dinalog én van de Dinalog Campus in het buitenland op een professionele, efficiënte en effectieve manier realiseren."

Topgebied

Dirk 't Hooft, algemeen directeur NDL/HIDC: "Het kabinet Rutte heeft logistiek tot economisch topgebied benoemd. Ik zie dat als een stimulans voor de versterking van de Nederlandse regierol op logistiek en supply chain-gebied. Uitdragen van de innovatiekracht levert een belangrijke bijdrage aan de internationale bekendheid van Nederland als logistiek regieland en levert nieuwe buitenlandse investeringen op. Ik zie deze nauwe samenwerking met Dinalog dan ook als een versterking voor de positie van logistiek Nederland."





http://www.dinalog.nl