Zakenman krijgt Stekelenburg Compliment voor Wajongproject

25/11/2010 18:35

Stichting Start Foundation

Amsterdam, 25 november 2010 - René Moerman uit Bakkum heeft het Johan Stekelenburg Compliment 2010 ontvangen. Moerman ontving de bijbehorende sculptuur en een geldbedrag van 15.000 euro voor zijn inspanningen voor de Starters Academie. Als onbezoldigd mentor en trainer helpt hij daar mensen met een uitkering om internetondernemer te worden.

De jury was vooral geïmponeerd door de wijze waarop deze zakenman - hij is internationaal actief als assurantiemakelaar voor het verzekeren van zonnestroominstallaties - zich inspant voor een meer duurzame arbeidsmarkt, waarbij o.a. Wajongers en anderen met een uitkering niet langs de kant blijven staan.

In totaal waren er 69 kandidaten voorgedragen voor dit Compliment, dat een hommage is aan Johan Stekelenburg. Oud-vakbondsman en ex-burgemeester van Tilburg Stekelenburg, die in 2003 overleed, was medeoprichter en bestuurslid van maatschappelijk investeerder Start Foundation, die deze uitverkiezing organiseert. Heleen Hoekstra, de weduwe van Johan Stekelenburg, reikte het Compliment uit. De onderscheiding voor een persoon of organisatie die zich belangeloos inzet om mensen zonder baan aan werk te helpen, wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

De twee andere genomineerden voor de 2010-editie waren de Amsterdamse kermisexploitant Frans Stuy, die al meer dan twaalf jaar bezig is om jongeren die rondhangen rond de kermis, een werkervaringsplek aan te bieden, en Felicia Molema uit Assen. Zij was voorgedragen omdat zij in haar rijtjeshuis jongeren opvangt die in de reguliere zorg niet meer terechtkunnen, en hen vervolgens op weg helpt naar school en werk.

Het Compliment is nu voor de derde keer op rij uitgereikt. In 2008 (40 nominaties) ging het Compliment naar een autobedrijf in Utrecht, in 2006 (52 nominaties) naar de luchthaven Rotterdam The Hague Airport.





http://www.johanstekelenburgcompliment.nl/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,