Gemeente Haren

Nieuw sportbeleid

Bijeenkomst op 25 november in de Bibliotheek

11/11/2010

Sportwethouder Theo Sieling is op voorhand al enthousiast over het nieuwe sportbeleid van de gemeente Haren.

"Er gebeurt in Haren al veel in de sport, maar er zijn ook veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport en sportstimulering. Wat ik samen met mijn collega-wethouder Annalies Groot van jeugdbeleid en volksgezondheid wil, is in het nieuwe sportbeleid een koppeling maken van sport en bewegen met een gezonde leefstijl. We willen een brede gemeentelijke visie opstellen die sport, bewegen, onderwijs en gezondheid samenbrengt. Daarbij richten we ons op verschillende doelgroepen: georganiseerde en ongeorganiseerde sporters, ouderen en jongeren en ouders met kinderen. Iedereen in onze gemeente zou zich uitgenodigd moeten voelen om te sporten en te bewegen, binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Dit brede kader geeft ons de mogelijkheid om ook nieuwe initiatieven af te wegen in het grote geheel. Daarbij willen we de nadruk leggen op dat wat ons onderscheidt van omliggende gemeenten. Naar mijn idee is dat de kleinschaligheid en bereikbaarheid van de voorzieningen.

Het opstellen van deze brede visie doen we niet alleen op het gemeentehuis. Ik wil iedereen die in Haren bezig is met sport, binnen of buiten een vereniging, de clubs, belangengroepen, kinderopvang, zorgaanbieders en het onderwijs uitnodigen hun visie te geven op het Harense sportbeleid en zo samen met ons tot een gemeenschappelijke visie te komen voor een goed beleid, voor nu en voor de toekomst. Heeft u een mening over sport en bewegen, laat het ons dan weten op 25 november."

Geef u op en praat mee op 25 november, 20.00 uur in de Bibliotheek, Brinkhorst 3 te Haren

Op 25 november wil de gemeente graag met u van gedachten wisselen over de visie op sportbeleid. De discussie vindt plaats onder inspirerende leiding van Berend Rubingh van het bureau Manage to Manage.

Iedereen die een mening heeft over sport en bewegen in Haren is van harte welkom. Opgeven kan tot 15 november bij projectleider Hinke de Boer, h.j.deboer@haren.nl.