Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Landelijk Congres Gezondheidszorg

25 november 2010

Op donderdag 25 november wordt in Regardz Eenhoorn Amersfoort het Landelijk Congres Gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking gehouden.

Mensen met een verstandelijke beperking lopen meer risico op een ongezonde leefstijl, complexe gezondheidsproblemen en een lage levensverwachting. Het verwoorden van gezondheidsklachten gaat vaak lastig en voor de omgeving is het moeilijk non-verbale signalen te interpreteren. Te vaak worden uitingen van pijn of lichamelijk ongemak uitgelegd als probleemgedrag.

Dit congres gaat over kwaliteit van gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Professionals die dagelijks met de gezondheid van deze doelgroep bezig zijn, kunnen zich er op de hoogte stellen van nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied. Ook horen zij hoe ze andere disciplines kunnen betrekken in de zorg voor de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. Voor algemene (para)medici en VG-professionals biedt dit congres specifieke deskundigheidsbevordering met betrekking tot deze doelgroep en haar gezondheid.

U gaat naar huis met concrete ideeën over hoe u gezondheidsproblemen bij deze doelgroep effectiever kunt signaleren en verhelpen of verlichten, in samenwerking met andere disciplines. Het uiteindelijke doel - meer kwaliteit van leven door een betere gezondheid - komt daarmee voor mensen met een verstandelijke beperking dichterbij.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van dit congres bedragen EUR 330,00 p.p. (excl. BTW). Indien u gelijktijdig een collega aanmeldt voor deze dag, krijgt deze tweede (en elke volgende) persoon een korting van EUR 50,00. Het factuuradres dient hetzelfde te zijn.

Meer info en aanmelding