Gemeente Heumen

Inrichting Lierdal van start

Het eerste initiatief om de structuurvisie Lierdal te realiseren komt uit onverwachte hoek, volgens wethouder van den Berg. Het ministerie van Rijkswaterstaat (RWS) wil een dassenplan maken ten zuiden van het industrieterrein de Sluisweg. Dat is nodig vanwege de aanleg van de nieuwe keersluis bij Heumen. Een dassenburcht moet wijken voor de nieuwe keersluis bij Heumen. Volgens de Flora en Fauna wet moet RWS een alternatief voor de das inrichten. Door het nieuwe dassenplan in het Lierdal wordt een landschappelijke overgang van het industrieterrein Sluisweg aangelegd.

De gemeente heeft RWS gevraagd een extra compensatieplan aansluitend op het dassenplan te maken. Dit vanwege de kap van bomen bij de sluis. De wethouder is verheugd dat ook vereniging Bos en Kuil constructief heeft meegedacht met het plan. Voor het plan zijn vergunningen aangevraagd bij de gemeente.

Activiteiten die bij de gemeente vergunningsvrij zijn starten mogelijk al eind november, zoals het ploegen en zaaien van gras, graafwerkzaamheden en de aanleg van de nieuwe dassenburcht. Medio november is het plan ter visie gelegd bij de balie fysieke leefomgeving op het gemeentehuis te Malden.

Volg verdere ontwikkelingen over het Lierdal