Ingezonden persbericht


Persbericht

Oudeschild (Texel), 25 november 2010

proeflokaal feestelijk decor van ambachtelijke brouwerij Meer dan 20.000 bezoekers proeven speciaalbieren Texelse Bierbrouwerij

Op woensdagmiddag 24 november kwamen vele liefhebbers van Texels bier bijeen om op feestelijke wijze te vieren dat het proeflokaal van de brouwerij dit jaar al meer dan 20.000 bezoekers mocht ontvangen. De negen speciaalbieren die de ambachtelijke brouwerij brouwt, vielen in goede smaak. Dat gold met name voor Texels Bock, dat vorige maand nog uitgeroepen werd tot Beste Bockbier van Nederland. Het prijswinnende speciaalbier was een van de smaakmakers van de middag. Het aantal bezoekers van het proeflokaal is in vijf jaar tijd verdubbeld. Het is daarmee een van de belangrijkste attracties op het Waddeneiland en zeer in trek bij dagjesmensen, vakantiegangers uit binnen- en buitenland en de eilandbewoners zelf.

De bezoekers konden naast het proeven van de bieren ook nader kennis maken met de brouwerij, en kregen een uitgebreide rondleiding van brouwmeester Maurice Diks of één van de medewerkers. "Het was een geweldige middag en heel fijn om zoveel gasten van onze brouwerij in ons proeflokaal bijeen te hebben", aldus Maurice Diks. Natuurlijk gingen de bezoekers niet met lege handen naar huis. Thuis kunnen de bierliefhebbers in alle rust nagenieten. Ze kregen van het team van de brouwerij een selectie van vier varianten Texels speciaalbier in een geschenkverpakking aangeboden.

Het proeflokaal: zien, ruiken en proeven
Het proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij ligt achter de brouwerij en vanaf het terras heeft men een prachtig uitzicht over de Texelse weilanden. Op dit terras, of binnen in het proeflokaal, kunnen bezoekers in alle rust genieten van de verschillende vers getapte speciaalbieren van Texels. Alle gasten worden op de brouwerij warm onthaald, voor een rondleiding of om zomaar te komen proeven en te genieten van de sfeer.

De speciaalbieren van de Texelse Bierbrouwerij zijn te koop bij alle Mitra slijters en diverse onafhankelijke slijterijen. In Noord Holland treft men ze ook in het schap van Deen Supermarkten evenals in vele horecagelegenheden. En uiteraard zijn de speciaalbieren overal op Texel verkrijgbaar. Voor meer informatie: www.texelsbier.nl

(einde bericht)


---

Fotobijschrift, no. 1 en 2:
Woensdag 24 november vierden vele liefhebbers van speciaalbier, samen met het team van de Texelse Bierbrouwerij , een nieuwe mijlpaal in de historie van de enige brouwerij op het eiland. Het proeflokaal heeft dit jaar al meer dan 20.000 bezoekers mogen ontvangen. Texels Bock, inmiddels bekroond met het certificaat "Beste Bockbier van Nederland" vond naast de andere acht speciaalbieren van de brouwerij zeer gretig aftrek.



Ingezonden persbericht