Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - donderdag 25 november 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 24 november t/m zondag 5 december 2010

Donderdag 25 november
16.30 uur
Burgemeester Bolsius ontvangt kinderen die hebben meegewerkt aan het project Buurt in Beeld. Zij maakten werkstukken over veilige, onveilige, leuke en minder leuke plekken in hun buurt. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Stoelinga huldigt de Amersfoortse sporters, die een Nederlands Kampioenschap of hoger hebben behaald en houdt een toespraak. Aansluitend start het Sportgala met de sportverkiezingen. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Bolsius reikt de prijs uit aan de Sportman of Sportvrouw van het jaar tijdens het Amersfoort Sportgala. Wethouder Stoelinga is voorzitter van de jury. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Vrijdag 26 november
09.45 uur
Burgemeester Bolsius brengt een bezoek aan de Voedselbank. Locatie: Koppelweg 110 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Buijtelaar ontvangt een groep docenten en schoolleiders van de "European Schools Association". Het ESA is door 't Atrium en scholen uit heel Europa opgericht. Jaarlijks is er een bijeenkomst op één van de scholen. Wethouder Buijtelaar zal de deelnemers welkom heten in Amersfoort. Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Bolsius opent de Winterijsbaan samen met burgemeester Van der Groep van Bunschoten-Spakenburg. Leerlingen van 12 basisscholen uit Bunschoten-Spakenburg organiseren de opening. Het gemeentebestuur van Amersfoort is evenals het gemeentebestuur van Bunschoten-Spakenburg aanwezig. Locatie: Onze Lieve Vrouwekerkhof te Amersfoort.

20.15 uur
Burgemeester Bolsius opent het Global Village Festival door de toon aan te geven van het openingsconcert 'Spices of Zanzibar' door Jeroen van Vliet. Van Vliet bracht voor dit eenmalige concert vijf musici met een Afrikaanse, Europese en Aziatische achtergrond samen. Het Global Village Festival brengt gedurende drie dagen musici uit alle windstreken van de wereld bij elkaar in Amersfoort. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Stoelinga spreekt tijdens de academische zitting voor afgestudeerde masterstudenten SOMT. Locatie: SOMT, Philipszaal, Softwareweg 8, Amersfoort

Zaterdag 27 november
13.30 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij intocht van Sinterklaas in Vathorst. Locatie: Muidenkade bij het Kaipark in Vathorst te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij het Agis diner met als thema Full Colour. Het thema staat symbool voor de multiculturele samenleving van ons land, een samenleving waar Agis zich als zorgverzekeraar middenin bevindt. Locatie: Agis Zorgverzekeringen, Van Asch van Wijckstraat 55 te Amersfoort.

Zondag 28 november
15.00 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de opening van de expositie "Mythe en Kleur"van kunstenaar Vanhorck. Locatie: Wereldgalerie Dara, Grote Koppel 5, Amersfoort.

Maandag 29 november

11.00 uur
In het kader van de aftrap van het het Open Innovation Festival Amersfoort start wethouder Van 't Erve de actie om via de social media een nieuwe collectie opgezette dieren voor het CNME te verwerven. Locatie: raadsaal stadhuis Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Barendregt verricht samen met directeur André de Jong van AM de starthandeling voor de bouw van het nieuwe paviljoen van De Terp. Locatie: Kappeyne van de Coppellolaan te Amersfoort

19.30 uur
Burgemeester Bolsius heet de nieuwe veiligheidsambassadeurs welkom. 120 Amersfoorters hebben zich aangemeld om bij te dragen aan de veiligheid in de stad. Zij ontvangen een toolkit met praktische informatie. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Dinsdag 30 november
15.15 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens het Nicis-kennisatelier 'Veilige steden en veilige wijken'. Het Nicis Institute is een kennisinstituut van, voor en door de steden in Nederland. Locatie: De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve opent het regiokantoor van Kwintes. Locatie: Van Asch van Wijckstraat 1 te Amersfoort.

Donderdag 2 december 2010
20.00 uur
In het kader van de 33e Amersfoortse kampioenschappen vogelverenigingen reikt wethouder Stoelinga de vogelcollectieprijzen en wisselbeker voor best scorende vereniging uit. Locatie: Clubgebouw van P.V. De Eendracht Woestijgerweg 189 te Amersfoort.

Vrijdag 3 december 2010
08.30 uur
Wethouder Stoelinga helpt de Sint helpen door "de sleutel van de school" te komen brengen. Locatie: basisschool Joost van den Vondel, Huygenslaan 41, Amersfoort,

Zaterdag 4 december
10.00 uur
Burgemeester Bolsius doet de aftrap van een voetbalwedstrijd ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van AFC (Amersfoortse Football Club) Quick. Locatie: Sportpark Dorrestein, Dorresteinsesteeg 1 te Amersfoort.

20.30 uur
Wethouder Barendregt woont de première bij van het stuk Thuis van Hugo Claus door Textron Obstinate. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwentaal 13 te Amersfoort.

Zondag 5 december
13.00 uur
Wethouder Stoelinga maakt kennis met het bestuur van voetbalvereniging Hoogland en woont tot 15.00 uur de wedstrijd bij. Locatie: Sportland 30 te Hoogland.

16.00 uur
Locoburgemeester Stoelinga steekt een kaars aan ter gelegenheid van het begin van Chanoeka, een 8 dagend durend feest, ook wel bekend als 'het feest van de lichtjes'. Locatie: Joodse synagoge, Drieringensteeg 2 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,