Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederland voorloper SaaS Europa

Hoevelaken, 25 november 2010 ­ Nederland is voorloper op het gebied van Software as a Service (SaaS) in Europa. In de Benelux en de Scandinavische landen wordt op dit moment het meeste gebruik gemaakt van SaaS, zo blijkt uit onderzoek van IDC. De verwachting voor 2011 is dat IT-afdelingen in de Benelux samen minimaal 120 miljoen euro zullen spenderen aan SaaS-diensten.

()
IDC, een onderzoeksbureau binnen de ICT-branche, ziet een duidelijke groei in het gebruik van online softwarediensten en ziet de Benelux hierin voorop lopen. 'In 2009 was 2 procent van alle gekochte software (licentie/abonnementen en onderhoud) in de Benelux op SaaS gebaseerd. We verwachten dat dit aandeel op 10 procent ligt in 2014', aldus Bo Lykkegaard, program director, European Enterprise Applications, bij IDC. De verwachting is dat de markt sterk groeit. 'In 2009 was de SaaS markt in de Benelux 100 miljoen euro waard. Wij verwachten van nu tot 2014 jaarlijks een double-digit groei', aldus Lykkegaard. Naast de Benelux en de Scandinavische landen wint SaaS ook steeds meer aan populariteit in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Belangrijke speler
Binnen Software as a Service lopen Enterprise Resource Management (ERM) applicaties voor op andere software. IDC: 'Ongeveer vier procent van de ERM-applicaties die gebruikt zijn in 2009, binnen de Benelux zijn cloud services of SaaS gebaseerd.' Binnen de online diensten ziet IDC een belangrijke speler in online boekhoudspecialist Twinfield. 'Gedurende 2010 zien wij Twinfield als de grootste SaaS-provider op het gebied van boekhouden binnen West-Europa', vertelt Lykkegaard.

Twinfield verbaast zich niet over het feit dat Nederland voorop loopt. CEO, Bert van der Zwan: 'Wij hebben heel bewust gekozen voor SaaS only. We zijn marktleider in Nederland binnen deze vorm van online dienstverlening, op het gebied van financial accounting, met een aandeel van boven de vijftig procent. In 2011 verwachten wij nog meer groei te behalen en dit hebben we voor een groot deel te danken aan de vele voordelen die SaaS ons en onze klanten biedt.'

Over Twinfield
Twinfield International N.V. is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa. Op dit moment worden er meer dan 80.000 administraties via Twinfield gevoerd in 22 landen. Online boekhouden via Twinfield richt zich op flexibel boekhouden voor zowel kleine- als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier informatie gedeeld met een administratie- of accountantskantoor. Voor meer informatie zie http://www.twinfield.nl

Voor meer informatie voor de pers