Persbericht

NRC Media kiest voor financiële software van UNIT4 ~ Jonge zelfstandige uitgever gaat voor vertrouwd systeem ~

Sliedrecht, 25 november 2010 Uitgever NRC Media (o.a.NRC en NRC Next) gaat FIS2000 van UNIT4 inzetten als nieuw financieel systeem. Om de administratie verder te stroomlijnen, neemt de uitgever ook het documentmanagementsysteem en de facilitaire inkoopoplossing in gebruik die volledig zijn geïntegreerd met de financiële software. Facturen worden bij binnenkomst gescand en gaan dan digitaal naar de budgethouders voor goedkeuring. Hierdoor is NRC Media in staat om efficiënter de financiële administratie te verzorgen.

NRC Media is in maart van dit jaar als zelfstandige uitgever verder gegaan. Behalve de kranten NRC Handelsblad en NRC Next, geeft de uitgever magazines, boeken en digitale media uit. Vanuit de voormalige PCM-groep is NRC door de Persgroep verkocht aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria. Omdat NRC Media zelfstandig wil opereren, moest ook de ICT-infrastructuur worden ontvlochten van de huidige De Persgroep Nederland (DPN)- architectuur.

Als onderdeel van DPN maakte NRC Media al gebruik van FIS2000. Dat beviel zo goed dat de uitgever besloot om het financiële systeem van UNIT4 na de verzelfstandiging te blijven gebruiken en uit te breiden. UNIT4 neemt het beheer van de hard- en software op zich en het financiële systeem wordt aangevuld met extra functionaliteit - Online Approval voor elektronisch accorderen.

Henriëtte Sperling, Financieel Directeur bij NRC Media: "Het was geen moeilijke keuze om weer voor de financiële oplossingen van UNIT4 te kiezen. De software is zeer betrouwbaar en met de extra uitbreidingen van een documentmanagement systeem en digitaal accorderen beschikken we over een betere integratie en werkt alles sneller en overzichtelijker. Met de ingebruikname van het financiële systeem van UNIT4 zijn we volledig ontvlochten uit de gemeenschappelijke financiële systemen van DPN en kunnen we ook op financieel-administratief gebied volledig zelfstandig opereren."

De implementatie wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond. Daarna zullen 15 medewerkers FIS2000 en 35 medewerkers Online Approval in gebruik gaan nemen.