Symposium Stichting VPSG in Haarlem


In 2010 bestaat de stichting VPSG 25 jaar. De VPSG biedt advies en begeleiding bij vragen rond seksueel geweld, godsdienst en zingeving. Naast pastorale begeleiding van slachtoffers van seksueel misbruik wordt er informatie, voorlichting en advies gegeven in de vorm van lezingen, workshops en studiedagen

HAARLEM, 20101007 -- Op donderdag 25 november (VN Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen) organiseert de VPSG een Symposium onder de titel " 25 jaar elkaar tot spreken horen". VPSG geeft advies en ondersteuning bij vragen rond seksueel geweld, godsdienst en zingeving.

Sprekers zijn:
* Prof. Dr. Erik Borgman: "... zij verbrijzelen je kop, jij bijt hen in de hiel. De nooit gewonnen strijd met het kwaad"
Erik Borgman (Amsterdam 1957) is hoogleraar systematische theologie aan de Universiteit van Tilburg. Hij doet onderzoek naar het grensvlak van religie en hedendaagse cultuur en becommentarieert de actualiteit in diverse media.
* Drs. Marijke Baljon: "Verwonde mannelijkheid. De invloed van seksueel misbruik op de identiteitsontwikkeling van jongens en mannen"
Marijke Baljon werkt als vrijgevestigd klinisch psycholoog-psychotherapeut. Ze heeft een dagbehandelingsprogramma ontwikkeld voor in hun jeugd misbruikte mannen binnen het TRTC (Topreferent traumacentrum), onderdeel van GGZ Drenthe te Assen.
* Jagoda Paukovic: "Wat heb je mijn zuster aangedaan? Geweld tegen vrouwen in de Democratische Republiek Congo"
Jagoda Paukovic is Senior Policy Advisor bij Justitia et Pax Nederland. Haar werk omvat de problematiek van seksueel geweld in de D.R. Congo en het thema van diversiteit en sociale cohesie in Centraal en Oost-Europa.
*Drs. Anoushka Boet: "Het zwijgen doorbroken. Seksueel Geweld in historisch perspectief."
Anoushka Boet is werkzaam als adviseur bij MOVISIE, kennis en advies voor maatschappelijke ontwikkeling, afdeling Aanpak Seksueel en Huiselijk Geweld.
Optreden van Schola Cantorum Karolus Magnus uit Nijmegen: Gezongen monument: gregoriaanse gezangen gedenken geweld tegen vrouwen.
Aansluitend receptie.

Donderdag 25 november van 13.00 - 18.00 uur, Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, 2011 SE Haarlem
Toegang gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Voor informatie: Stichting VPSG - advies en ondersteuning bij vragen rond seksueel geweld, godsdienst en zingeving
Nieuwe Groenmarkt 8, 2011 TW Haarlem.
info@vpsg.nl, www.vpsg.nl