Verlanglijstjes man en vrouw lopen sterk uiteen


Lootjestrekken.nl publiceert Top Tien Sinterklaascadeaus

RIJSWIJK, 20101125 -- Met nog tien dagen te gaan tot pakjesavond, hebben ruim 800.000 Nederlanders de lootjes al online verdeeld. Op basis van de verlanglijstjes publiceert Lootjestrekken.nl dit jaar de top 10 Sinterklaascadeaus gesplitst naar mannen en vrouwen.

Boeken populair bij vrouwen
Bovenaan de meeste verlanglijstjes van vrouwen prijkt een boek, opvallend vaak van een vrouwelijke schrijfster. De lijst wordt verder aangevuld met accessoires - zoals sjaals en armbanden - en verzorgingsproducten.

Mannen gaan voor gadgets
Mannelijke feestvierders wensen een gadget, zoals een USB-stick of een zelftellende spaarpot. Ook tools voor in de keuken zijn veelgevraagd. Blijvend populair zijn scheurkalender, douchegel en chocoladeletters. CD's zijn uit de top 10 verdwenen.


De top 10 meestgevraagde Sinterklaaskado's 2010 zijn:


Vrouwen
1. boek "Afgunst & Een Goed Huwelijk", Saskia Noort
2. sjaal
3. doucheschuim (Rituals)
4. boek "Eten, Bidden, Beminnen", Elizabeth Gilbert
5. lipgloss
6. geurstokjes
7. gezichtsmasker
8. boek "Haar Naam was Sarah", Tatiana de Rosnay
9. boek "500 Taarten & Cakes", Susannah Blake
10. armband

Mannen
1. USB geheugenstick
2. zelftellende spaarpot (gadget)
3. koksmessenslijper
4. scheurkalender "Gebruik je Hersens"
5. douchegel
6. zaklamp
7. boek "Filosofie Voor In Bed, Op Het Toilet Of In Bad"
8. chocoladeletter
9. pizzasnijder
10. boek "De Broederschap", John Grisham


Over Lootjestrekken.nl
Lootjestrekken.nl is de populaire feestdagenwebsite om digitaal lootjes te trekken. Online lootjes trekken heeft als voordeel dat niet iedereen bij elkaar hoeft te komen. Ook is het mogelijk anoniem vragen te stellen over de verlanglijstjes. Daarnaast kan worden aangegeven wie iemand niet wil trekken, bijvoorbeeld de partner of degene die vorig jaar getrokken werd.
Tevreden gebruikers van www.lootjestrekken.nl kunnen een donatie doen voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting Hoogvliegers.
De website wordt zowel voor Sinterklaas als Kerst gebruikt. Naar verwachting worden dit jaar ruim één miljoen lootjes per e-mail verstuurd. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van 2009.