Nederlander eerste Ski Boot Fitter van Europa


HILVERSUM, 20101125 -- Pijnloos skiën wordt mogelijk gemaakt door DutchBootFitter. In oktober 2010 werd Marco-Paul Breijer uit Montfoort de eerste 'Certified Master Bootfitter' van Nederland. Hij volgde als eerste Europeaan een opleiding aan het amerikaanse Masterfit University. Ski Bootfitting is in Amerika door alle grote skischoen fabrikanten een ondersteund vakgebied voor podologen. Europa volgt.

Pijnloos skiën is mogelijk...
Recent onderzoek* wees onlangs uit dat meer dan 86% van de skiërs in meer of mindere mate pijnlijke voeten heeft tijdens het skiën. ''En het is niet nodig!'' zegt Marco-Paul Breijer: ''Met de juiste kennis en gereedschappen kan skiën voor iedereen pijnloos zijn. Maar het uitgangspunt is altijd de anatomie van de skiër en niet de technische oplossing.''

Over Boot Fitting
Boot Fitting is het proces van analyseren van het probleem tot en met het toepassen van de oplossing teneinde de skischoen aan te passen aan de voet.
Als eerste en belangrijkste deel van het proces is het observeren, onderzoeken en in kaart brengen van de voeten en onderbenen van de skiër.
Met deze kennis wordt handmatig een orthopedisch zooltje gemaakt en kan aan de skischoen allerlei aanpassingen worden gedaan. Denk hierbij aan het aanpassen van de binnenschoen en het uitdeuken of uitslijpen van de buitenschoen d.m.v. speciaal gereedschap.





Ingezonden persbericht