Presentatie Dichtbundel 'Tegen de Draad'


Martijn Neggers: "wie niet horen wil moet lezen"

TILBURG, 20101026 -- Op 25 november 2010 wordt het eerste exemplaar van de dichtbundel 'Tegen de Draad' van Martijn Neggers door zijn uitgever Lipari gepresenteerd bij Selexyz Gianotten in de Emmapassage in Tilburg. Aanvang 19.00 uur. Martijn Neggers zal voorlezen uit zijn werk, onder akoestische begeleiding van 'Vooralsnog Live', waarmee Martijn regelmatig optreedt in kleine theaters. Aansluitend zal hij aangekochte bundels signeren.

Martijn Neggers is - in chronologische volgorde - beroepstwijfelaar, podiumdichter, toneelschrijver en een groot voorstander van volkorenbrood. Gewapend met gedichten over meisjes, dinosaurussen, koffie en bergen andere gedichten trekt hij er met Vooralsnog Live eropuit om poëzie te laten stranden op plekken waar hij vindt dat het thuishoort; in de donkere hoeken van cafes, circustenten en zo klein mogelijke theaters. Tegen de draad is zijn derde dichtbundel.

Recencies:

...taal in beweging, taal die iets doet. Al deze teksten nodigen uit, nee, dwingen tot meezingen, meebrullen en trommelen op alles binnen handbereik...". Bouke Vlierhuis.
Ook de originele `Freakshow' van Vooralsnog Live viel erg in de smaak van het publiek" BN de Stem
"...Die voorzichtige naam mag binnenkort veranderd worden in `hier zijn we'...." Wintertuin.nl

Uitgeverij Lipari B.V. is een uitgeverij voor poëzie en ideeën uit Vleuten. Voor elke omslag wordt een jonge onbekende kunstenaar gevraagd een kunstwerk te maken voor de dichtbundel. Op basis van de inhoud. Voor 'Tegen de Draad' heeft Elize van der Linden uit Deventer het kunstwerk gemaakt.

Uitgeverij Lipari