The American Book Center lanceert de Espresso Book Machine


Visionair uitgever Jason Epstein start op 25 november a.s. een revolutie in drukwerk in Nederland . Columnist Joost Stein Bisschop legt uit wat dit voor ons betekent

AMSTERDAM, 20101118 -- The American Book Center (ABC) zal Thanksgiving vieren met de lancering van de eerste Espresso Book Machine op het Europese vasteland met daaraan gekoppeld de uitreiking van de eerste AnyBook Award op donderdag 25 november van 17:00 - 18:00 uur aan het Spui 12 in Amsterdam.

De AnyBook Award is een initiatief van ABC om zo de Espresso Book Machine bij het publiek te introduceren. Het eerste boek dat officieel gedrukt zal worden op Thanksgiving is geschreven door de winnaars van de AnyBook Award en is getiteld Redesign the World. De jury heeft 10 inzendingen van finalisten geselecteerd waarop het publiek tot 22 november kan stemmen op anybookaward.com. De winnende inzendingen zullen voor onze ogen worden gedrukt in boekvorm en gepresenteerd aan de vooraanstaande Amerikaanse uitgever, mede-oprichter van zowel On Demand Books als The New York Review of Books, Jason Epstein. Columnist van het Financieele Dagblad, Joost Stein Bisschop, gespecialiseerd in de menselijke aspecten van technologie, zal onderzoeken wat deze machine kan betekenen.
Direct nadat Redesign the World uit de Espresso Book Machine rolt, zullen er meer exemplaren worden gemaakt voor verkoop aan het publiek bij ABC.

Over de Espresso Book Machine
Deze revolutionaire machine geeft behalve toegang toe een enorme hoeveelheid titels die voorheen niet beschikbaar waren, via een database van meer dan 3 miljoen boeken die niet meer in druk of voorradig zijn. Ook biedt de Espresso Book Machine de klant de mogelijkheid om zijn eigen manuscript, dissertatie, familie kookboek, memoires of gedichten te bundelen in boekvorm. En dat in de tijd die het kost een kop koffie te halen. Een ware revolutie in het drukken.

Over de AnyBook Award jury
ABC heeft voor de AnyBook Award prijsvraag een ervaren jury samengesteld: Robin Pascoe van DutchNews.nl; Elise de Bres, uitgever Van Lindonk & De Bres special projects; Donna DuCarme, directeur ABC Treehouse; Roel Klaassen, programmamanager Premsela.org; Laurence King, uitgever; Kitty Leering, programmadirecteur PICNIC.org and Nina Siegal, hoofdredacteur van Timeout Amsterdam.

ABC en Thanksgiving
Thanksgiving is een speciale dag bij ABC - behalve het traditionele diner met kalkoen dat geserveerd wordt in de ABC Treehouse van 18.00 tot 20.00 uur (zie voor details www.treehouse.abc.nl), krijgen al onze klanten op deze dag 10 % extra korting. De boodschap van Thanksgiving van familie en vriendschap, dankbaarheid en gezamenlijke viering, strekt over alle grenzen. Op deze dag willen wij graag al onze klanten bedanken voor hun loyaliteit.



Tijdschema lancering Espresso Book Machine en AnyBook Award ceremonie:

17:00 Opening door Lynn Kaplanian, Director ABC

17:05 Speech Jason Epstein, mede-oprichter On Demand Books
The New York Review of Books

17:25 Gesproken column door Joost Steins Bisschop, internetondernemer bij Jungle Minds en columnist Financieele Dagblad

17:40 AnyBook Award ceremonie, gepresenteerd door Robin Pascoe

17:45 Drukken van Redesign the World en overhandiging aan Jason Epstein

17.55 Afsluiting door Lynn Kaplanian

18.00 Fotomoment en persoonlijke interviews

The American Book Center