Ingezonden persbericht


Persbericht

Van Circus Elleboog d.d. 16 september 2010

CIRQUE DU SOLEIL STEUNT CIRCUS ELLEBOOG

Cirque du Soleil strijkt weer neer in Nederland voor de Europese première van de show TOTEM en zal speciaal voor Circus Elleboog op 25 november een benefietvoorstelling gaan spelen. Het beroemdste circus ter wereld is voor velen dé inspirator van het spectaculaire circus-theater. Voor kinderen en jongeren zet Cirque du Soleil zich mondiaal in om ze door middel van circus te stimuleren in hun fysieke, creatieve en sociale ontplooiing. In Nederland werkt het daarom al 14 jaar samen met het oudste en grootste jeugdcircus van ons land, Circus Elleboog.

Aan het jeugdcircus van Amsterdam zijn vierhonderd benefietkaarten ter beschikking gesteld. De volledige opbrengst van deze kaarten - mits verkocht - komt ten g goede aan Elleboog, dat hiermee circusactiviteiten wil bieden aan kinderen en jongeren die het thuis niet zo breed hebben of niet snel van huis uit het circusspel zullen meekrijgen. Het idee is dat ze zich een jaar lang onbelemmerd in de fantastische wereld van het circus kunnen storten, zodat ze hun eigen talenten ontdekken en ervaren dat niets onmogelijk is. Net als Cirque du Soleil, dat met TOTEM wil overbrengen dat de mensheid de kwaliteiten van àlle levende wezens in zich draagt, zelfs de mogelijkheid om te kunnen vliegen.

De samenwerking van Cirque en Elleboog gaat verder dan alleen het spelen van benefietvoorstellingen. Al jaren lang worden deskundigheid en kennis op financieel en organisatorisch gebied met elkaar gedeeld. Zo volgden docenten en medewerkers van het jeugdcircus gerichte workshops van Cirque in het buitenland. Elleboog bood op zijn beurt weer locatie en mogelijkheden voor een flink aantal andere Europese jeugdcircussen om in Amsterdam bijgespijkerd te worden door trainers van Cirque du Soleil.

De benefietvoorstelling van TOTEM vindt plaats op 25 november om 19:30 uur in de Grand Chapiteau naast de Amsterdamse Arena (P2). Benefietkaarten à ¤ 90,- zijn Categoriee 1 kaarten verhoogd met een benefiettoeslag van ¤ 11,- en te koop via http://tinyurl.com/BenefietElleboog. De volledige ¤ 90,- zal ten goede komen aan Circus Ellebooog.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht