Unie van Waterschappen

Bijeenkomst Waterschappen Europa-bewust

De Unie van Waterschappen en de Stowa (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer) hebben de wegwijzer 'Europa bewust' opgesteld. Deze wegwijzer beschrijft maatregelen om als waterschappen vanaf 2010 Europa-bewust te kunnen opereren.

'Europa-bewust' moet ervoor zorgen dat waterschappen optimaal gebruik maken van de Europese mogelijkheden, de relevante regels kennen en deze goed toepassen. Ook is het belangrijk dat de Europese regelgeving en de juridische kennis daadwerkelijk in de besluitvorming worden meegenomen.

Invulling geven aan toepassingen

In 'Europa-bewust' is een groot aantal goede voorbeelden van waterschappen, provincies en gemeenten gebundeld. Om aan de toepassingen invulling te geven adviseert de Unie van Waterschappen een Europa-coördinator aan te wijzen bij elk waterschap. Met 'Europa-bewust' kunnen de waterschappen hun organisatie doorlichten en eventueel aanpassen.

Bijeenkomst Waterschappen Europa-bewust

Donderdag 25 november vindt er een bijeenkomst plaats in het Waterschapshuis in Amersfoort met als thema 'Europa-bewust'.
* Wilt u weten welke ontwikkelingen er uit Brussel te verwachten zijn?
* Wilt u weten welke kansen Europa biedt maar ook aangeven welke ontwikkelingen het Uniebureau en Bureau Brussel zouden moeten oppakken?
* Wilt u weten wat u zelf kunt doen om op deze ontwikkelingen in te spelen?
* Wilt u concreet weten hoe het zit met aanbesteden?
* Wilt u kennisnemen van de laatste inzichten ten aanzien van staatssteun?
* Wilt u weten hoe Europese beleidsontwikkelingen zich uiteindelijk doorvertalen in uw werkzaamheden?
* Wilt u ervaringen uitwisselen met collega's op het gebied van Europese ontwikkelingen, staatssteun en aanbesteding?

Aanmelden

Meldt u zich dan aan. De bijeenkomst is gratis. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar mruijter@uvw.nl. Wilt u daarbij aangeven of u gebruik wilt maken van de lunch en/of borrel? Er is beperkt plaats! Voor meer informatie kunt u terecht bij Marcel de Ruijter (070-3519756) of Joost Klein Entink (070-3519747) van de Unie van Waterschappen.

Voorlopig programma Waterschappen Europa-Bewust

12.00 Inlooplunch
12.45 Opening door dagvoorzitter Fenna Beekmans
13.00 Presentatie Europese ontwikkelingen en kansen door Peter Pex 13.30 Presentatie Beleidsmatig Europabewustzijn door Ann-Marie Kuhler 14.00 Presentatie Via samenwerking naar resultaat door Marcel de Ruijter 14.30 Pauze
14.45 Inleiding aanbesteden/veelgestelde vragen door Ann-Marie Kuhler 15.15 Inleiding staatssteun/veelgestelde vragen door Maarten Aalbers 15.45 Afrondende discussie
16.15 Borrel