Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Introductiebijeenkomst praktijkkring 'Duurzaam Voedselbeleid' voor gemeenten 25 november 2010
Op donderdagmiddag 25 november 2010, van 13.00 tot 17.00 uur, organiseert Netwerk Platteland een introductiebijeenkomst voor de praktijkkring 'Duurzaam Voedselbeleid voor gemeenten'. De middag vindt plaats in Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen. GeĂŻnteresseerde gemeenten krijgen informatie over wat een duurzame voedselstrategie inhoudt en hoe de praktijkkring is opgezet. Aan het eind van de middag kunnen gemeenten zich inschrijven als deelnemer aan de praktijkkring. Deelname aan de introductiebijeenkomst is gratis. De bijeenkomst richt zich op gemeenteambtenaren en -bestuurders van gemeenten die voorloper willen zijn op het gebied van duurzaam voedsel. Denk bijvoorbeeld aan het meer bewust maken van burgers van duurzaam en gezond voedsel, aan het stimuleren van de regionale economie en het vermarkten van streekproducten of aan duurzame inkoop binnen de gemeente.

Het programma ziet er als volgt uit. Na een welkom door Netwerk Platteland lichten twee gemeenten, 's-Hertogenbosch en Amsterdam, hun voedselbeleid toe. Stichting Landwaard vertelt over de samenwerking met gemeente Nijmegen. In de tweede helft van de middag inventariseren we de wensen van de deelnemende gemeenten en lichten we het doel en de opzet van de Praktijkkring toe.

Met de praktijkkring 'Duurzaam Voedselbeleid' wil Netwerk Platteland gemeenten ondersteunen bij het maken van concrete stappen richting een duurzaam voedselbeleid. Aan deze praktijkkring nemen gemeenten deel die al bezig zijn met het thema voedsel en nadenken over het opzetten van een voedselstrategie. Ambtenaren of bestuurders kunnen, indien gewenst, deelnemen samen met een andere partij uit hun gemeente (ondernemer, burgerorganisatie, maatschappelijke organisatie of beweging zoals Slow Food of Transition Towns). Naar verwachting vinden in de loop van 2011 vijf bijeenkomsten plaats, afhankelijk van de behoeften van de deelnemers. Netwerk Platteland brengt regelmatig praktijkkringen op gang. In een praktijkkring, of Community of Practice (CoP), organiseren deelnemers zich rondom een thema. Ze ontwikkelen met de inbreng van anderen hun eigen praktijk en ontwikkelen samen kennis over de vraagstukken binnen hun thema, waarbij het leren in dienst staat ivan het gedeelde maatschappelijk doel. De deelnemers bieden elkaar ook praktische hulp.

Meer informatie over de praktijkkring 'Duurzaam voedselbeleid' vindt u op www.netwerkplatteland.nl/duurzaamvoedsel. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de introductiebijeenkomst.




Ingezonden persbericht