Nominaties Johan Stekelenburg Compliment 2010 bekend

14/11/2010 11:22

Stichting Start Foundation

'Maffe' moeder, ambitieuze kermisexploitant en duurzame ondernemer genomineerd voor Johan Stekelenburg Compliment 2010

Eindhoven, 14 november 2010 - Zakenman Rene Moerman uit Bakkum, kermisexploitant Frans Stuy uit Amsterdam en opvangmoeder Felicia Molema uit Assen zijn de drie genomineerden voor het Johan Stekelenburg Compliment 2010.

In totaal waren er 69 kandidaten voorgedragen voor dit Compliment, dat een hommage is aan Johan Stekelenburg. Oud-vakbondsman en ex-burgemeester van Tilburg Stekelenburg, die in 2003 overleed, was medeoprichter en bestuurslid van maatschappelijk investeerder Start Foundation.

Belangeloze inzet

Eens in de twee jaar reikt die organisatie dit Compliment uit aan een persoon of organisatie die zich belangeloos inzet om mensen zonder baan aan werk te helpen. Het Compliment, bestaande uit een bronzen kunstwerk en een geldbedrag van 15.000 euro , wordt op 25 november in Amsterdam uitgereikt door Heleen Hoekstra, de weduwe van Johan Stekelenburg.

Drie finalisten

Felicia Molema werd voorgedragen omdat zij in haar rijtjeshuis in Assen jongeren opvangt die in de reguliere zorg niet meer terechtkunnen. Ze verwijst hen naar de juiste hulpverlening, maar zorgt er ook voor dat ze de weg naar school terugvinden en dat ze aan het werk gaan. 'Van mooi tot maf', zo typeert ze haar eigen initiatief.

Rene Moerman is niet alleen actief als internationaal ondernemer in zonnepanelen, maar ook voor de Starters Academie. Daar volgen mensen met een uitkering een opleiding om internetondernemer te worden. Rene is daar mentor, trainer en oprichter van een startersfonds. Alle inzet die hij pleegt voor de Starters Academie, is gratis.

De Amsterdamse kermisexploitant Frans Stuy is al meer dan twaalf jaar bezig om in Amsterdam en Rotterdam jongeren die rondhangen rond de kermis, een werkervaringsplek aan te bieden. In de op- en afbouw van de kermis, maar ook bij het toezicht en de beveiliging. Hij werkt nu aan een plan een permanent pretpark op te zetten, dat werk biedt aan enkele honderden werkloze jongeren.

Met zeventien kandidaten was Noord-Holland het sterkst vertegenwoordigd bij deze uitverkiezing. Noord-Brabant was goed voor veertien voordrachten. Zeeland leverde geen enkele kandidaat en Overijssel en Drenthe bleven hangen op één nominatie.

Voorgaande Complimenten

Het Compliment wordt nu voor de derde keer op rij uitgereikt. In 2008 (40 nominaties) ging het Compliment naar een autobedrijf in Utrecht, in 2006 (52 nominaties) naar de luchthaven Rotterdam The Hague Airport. In beide gevallen betrof het initiatieven om jongeren aan werk te helpen. Ook ditmaal was een ruime meerderheid van de voorgedragen initiatieven gericht op jongeren.

www.johanstekelenburgcompliment.nl





http://www.johanstekelenburgcompliment.nl/


Noot voor de redactie:

/// Einde persbericht ///


Noot voor de redactie,