Ingezonden persbericht


Speciale FSC-bijeenkomst in Zuiderzeemuseum

Wooncompagnie wil sámen met leveranciers
de bossen wereldwijd beschermen

Wooncompagnie houdt donderdag 25 november 2010 in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen een FSC-bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst praat de woningcorporatie met haar leveranciers over het gebruik van hout met het keurmerk van het Forest Stewardship Council (FSC). In juni van dit jaar tekenden Bart van der Linden, directeur van FSC Nederland en John Hendriks, directeur van Wooncompagnie, het FSC-convenant. Door voor FSC te kiezen, wordt een bijdrage geleverd aan de bescherming van bossen wereldwijd. De FSC-bijeenkomst is het gevolg van dit convenant.

Wooncompagnie vindt het belangrijk dat de bossen wereldwijd worden beschermd. En dat bewoners met een gerust hart in de door de corporatie gebouwde en beheerde woningen kunnen wonen. Om die reden kiest Wooncompagnie voor goed hout en goed papier, liefst sámen met haar leveranciers.

Hulp van leveranciers onontbeerlijk
Wooncompagnie wil tijdens de FSC-bijeenkomst bekend maken dat over een bepaalde periode alleen nog met FSC-gecertificeerde producten wordt gewerkt. En dat daarbij de hulp van leveranciers onontbeerlijk is. De woningcorporatie wil om die reden toetsen of de leveranciers positief staan tegenover het gebruik van FSC-goedgekeurd hout en of zij bereid zijn zich FSC te gaan certificeren.

Duurzaam bosbeheer in Indonesië bevorderen
Tijdens de opening van de bijeenkomst wordt ingegaan op duurzaamheid en duurzaam hout. Vervolgens houden Wim Ellenbroek van The Borneo Initiative (een initiatief dat duurzaam bosbeheer in Indonesië bevordert) en Bart van der Linden van FSC Nederland een betoog. Van der Linden gaat in op de verandering van traditionele markten, FSC en FSC-certificering en vertelt wat FSC Nederland aan bouwbedrijven te bieden heeft.

Werken met 'goed hout'
Verder zet een spreker van Wooncompagnie uiteen wat de woningcorporatie van haar aannemers/ leveranciers verwacht en op welke termijn. Een aannemer houdt ten slotte een betoog over het werken met FSC-gecertificeerd hout. Tijdens de bijeenkomst worden ook verschillende informatieve films vertoond.