Gemeente Utrecht

Directeur GG&GD Utrecht, overheidsmanger van het jaar 2010

Hetty Linden, directeur GG&GD is gisteravond in de Ridderzaal in Den Haag uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2010. "Zij verzet baanbrekend werk op het gebied van de gezondheidszorg in de gemeente Utrecht", zo zei Johan Remkes, juryvoorzitter.

De jury van de stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar prees Linden om haar sterke inhoudelijke drive en visie op aansluiting tussen preventie en zorg, waarmee ze de geĂŻnstitutionaliseerde manieren waarop over zorg wordt gedacht doorbreekt en het perspectief op gezondheid verbreedt. De trotse winnares reageert enthousiast: "Werken bij de overheid is het meest interessante vak dat er is. Problemen zijn vaak dermate complex en moeten door de overheid worden opgelost."

Bij de bekendmaking gisteravond in de Ridderzaal was ook burgemeester Wolfsen aanwezig. Hij zei na afloop:"Het was een spannende avond: alle drie genomineerden zijn natuurlijk heel goed in hun vak. Voor ons is Hetty Linden de terechte winnaar. Ze is een echte vakvrouw, die gedreven en vol compassie werkt voor de stad. We zijn trots op haar, en op het feit dat de overheidsmanager 2010 bij de gemeente Utrecht werkt."

Dit jaar werd de prijs voor de 13e keer toegekend. Een prijs die zich uitstrekt over de hele publieke sector. De stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, onder leiding van bestuursvoorzitter Thom de Graaf , brengt bijzondere topambtenaren onder de aandacht met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de overheidsmanager. De kwaliteit van de overheid wordt bepaald door deskundigheid en competenties van de medewerkers. De manager speelt hierbij een cruciale rol. Naast maatschappelijke betrokkenheid, noodzakelijke talenten en passie, moet de overheidsmanager signalen uit de samenleving kunnen vertalen naar de politiek en de dienstverlening organiseren richting de burger. De andere twee genomineerden waren mevrouw Lazeroms, directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs en de heer Dijkstra, gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemneete Zwolle.




Gemeente Utrecht