Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 25 NOVEMBER 2010

NEC introduceert eerste wereldwijde 'pay-as-you-go' IFS Applications in de cloud

IFS en NEC breiden hun samenwerking verder uit. De overeenkomst voorziet in de levering van de ERP-oplossing IFS Applications als cloud-dienst die wordt gehost in het NEC-datacenter. De service omvat IFS Applications-componenten die financiële, supply chain- en productiefunctionaliteit bieden. NEC is al gestart met de verkoop van de diensten en levert deze naar verwachting vanaf april 2011. NEC is de eerste partij die IFS Applications wereldwijd als cloud-dienst levert en streeft ernaar in de komende vijf jaar overeenkomsten te sluiten met vijftig klanten.

Een van de belangrijkste kenmerken van het gezamenlijke IFS/NEC-aanbod is, dat IFS Applications uit componenten bestaat. Dit is mogelijk door de Service-Oriented Architecture (SOA) van IFS. Klanten kiezen componenten op basis van hun bedrijfsomgeving en strategische eisen. Zo kunnen ze een flexibel systeem opzetten en tegelijkertijd de Total Cost of Ownership (TCO) verlagen. NEC schat in dat een klant de TCO met meer dan dertig procent kan verlagen over een periode van vijf jaar, vergeleken met een oplossing op basis van standaard-systeemimplementatiemethodes.

IFS en NEC startten hun samenwerking in 1997. In de afgelopen jaren heeft NEC samen met IFS diverse add-ons ontwikkeld op basis van specifieke eisen van Japanse bedrijven. Daarnaast is gezamenlijk een wereldwijd supportnetwerk opgezet. NEC heeft inmiddels 130 systemen geïmplementeerd, waarvan een derde bij bedrijven buiten Japan, maar wel voornamelijk in Azië.

"De nieuwe samenwerking op het gebied van cloud-diensten breidt de overeenkomst tussen NEC en IFS verder uit", zegt Yasujiro Ryuno, senior vicepresident van NEC. "We hebben een lange en succesvolle geschiedenis samen en dit nieuwe initiatief is aantrekkelijk voor bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele bedrijfsoplossing. De componentarchitectuur van IFS Applications stelt klanten in staat om functionaliteit stapsgewijs in gebruik te nemen."

Gebruikers betalen voor de dienst maandelijks een vast bedrag per module en per gebruiker. Hierdoor zijn de diensten voordeliger aan te bieden en af te stemmen op de bedrijfsvoering van een klant. Het aanbod omvat add-ons die IFS en NEC hebben ontwikkeld voor Japanse bedrijven, waaronder voor bedrijfsbankieren, factureren en controlefuncties voor wereldwijde supply chains. Er zijn in totaal ruim dertig modules beschikbaar. De dienst is meertalig en ondersteunt verschillende valuta's en locaties. Klanten kunnen systemen integreren voor meerdere productielocaties en/of verkoopkantoren en zo de sturing van hun organisatie versterken. NEC biedt verder een dedicated consultancydienst die klanten helpt bij het verbeteren van de business tot en met software-installatie.

"Hosting van IFS Applications in de cloud is een natuurlijke doorontwikkeling van het traditionele hostingconcept. We zijn dan ook verheugd dat onze partner NEC dit aan zijn klanten aanbiedt", zegt Dan Matthews, CTO van IFS. "Door cloud-hosting te combineren met software en diensten, profiteren IFS-klanten van de mogelijkheden die cloud computing met zich meebrengt."

NEC heeft recent zijn eigen kerncomputersystemen overgebracht naar een cloud-georiënteerd model. De kennis die het bedrijf in dit traject heeft opgedaan, wordt ingezet voor de levering van totaalconcepten, inclusief geavanceerde consultancydiensten en bedrijfsapplicatiediensten die IFS Applications als cloud-dienst optimaliseren.

####
Over NEC Corporation
NEC Corporation is specialist in de integratie van IT- en netwerktechnologieën. Hiervan profiteren bedrijven en mensen in de hele wereld. De producten en oplossingen van NEC zijn gebaseerd op een brede ervaring en wereldwijde resources. Hierdoor komen de geavanceerde NEC-technologieën tegemoet aan de complexe en continu veranderende behoeften van klanten. NEC heeft meer dan honderd jaar expertise in technologische innovatie die mensen, bedrijven en de maatschappij ten goede komt. Meer informatie is te vinden op www.nec.com.

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & asset-beheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.