De Molenaar Award 2010 gaat verdiend naar Yvan Dejaegher

25/11/2010 12:49

BEMEFA

Yvan Dejaegher, Directeur-Generaal van BEMEFA, De Belgische Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten, mocht De Molenaar Award 2010 meebrengen naar België. Deze prijs, die personen in de kijker wil zetten, die de diervoedersector een enorme boost geven, werd voor de vierde keer uitgereikt door het vakblad De Molenaar. Uit drie genomineerden kwam Yvan als winnaar uit de bus.

De jury benadrukte de internationale impact van de activiteiten van Yvan en omschreef hem als een boegbeeld voor de sector, niet alleen in België, maar zeker ook op internationaal niveau. Op vele gebieden speelt hij een voortrekkersrol, volgens de jury, en op die manier heeft hij ervoor gezorgd dat de diervoedersector een volwaardige gesprekspartner is geworden binnen de dierlijke productieketen.

Yvan is verheugd deze prijs in ontvangst te mogen nemen, maar blijft er toch bescheiden bij. Hij is immers van mening dat hij deze overwinning mede te danken heeft aan het BEMEFA-team.

Volgens de voorzitter van de federatie, Marc Huon, komt deze onderscheiding Yvan ten volle toe. 'Doorheen de jaren heeft Yvan met tomeloze inzet onze federatie op de kaart gezet en onze sector in een positief daglicht gebracht. Het is geweldig om een federatie te laten sturen door een directeur-generaal waarvan je, dag in dag uit, telkens weer verbaasd bent van zijn kennis, engagement en gebetenheid', aldus de voorzitter van BEMEFA.

BEMEFA wenst ook de andere 2 kandidaten te feliciteren met hun nominatie. Zowel de heer Hink Perdok, als de heer Ad Kemps hebben in de afgelopen jaren hun verdienstelijkheid voor de sector meer dan bewezen.

BEMEFA, de Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten in België, telt 160 leden. Samen vertegenwoordigen zij 99% van de nationale productie. De sector stelt 3000 personen te werk. Met een nationale productie van 6 miljoen ton en een omzet van 2.5 miljard euro is de mengvoederindustrie de belangrijkste toeleverancier van productiemiddelen voor de landbouw.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Noot aan de redactie: